Mennyi az esélye annak, hogy bolti eladóként eltudok helyezkedni? Ilyen helyekre is rengetegen beadják a jelentkezésüket?
Ez sok mindentől függ, pl. a végzettségeidtől is.
Nekem egyszer kerek-perec megmondta egy munkáltató, hogy azért nem vesz fel, mert az önéletrajzom alapján túlképzett vagyok arra a munkára és teljesen biztos benne, hogy nem fogok ott maradni hosszútávon, csak ideiglenes megoldásként akarok ott dolgozni. Igaza volt 😑
#2-es vagyok ismét.
Abszolút megértem, hogy miért akarsz ilyen munkát elvállalni, én is ilyen cipőben voltam tavaly ilyenkor. Mi Pest megye déli részén lakunk, itt a környéken szinte egyáltalán nem volt olyan lehetőségem, amilyen munkákat azelőtt végeztem. Egyszerűen fel sem hívtak (bár ezek a cégek még mindig hirdetnek folyamatosan ugyanazokra a pozíciókra, így nem bánom).
Végül sikerült egy pesti cégnél állást találnom, szerencsére csak heti kétszer kell bejárnom, a többi home office.
Pár hét keresgélés után és mert egyáltalán nem volt semmi sikerélményem, én is elküldtem olyan helyekre az önéletrajzom, amit a hátam közepére nem kívántam, de kezdtem beleőrülni abba, hogy nincs munkám. Azonban mivel volt megtakarításunk és egyáltalán nem a megélhetésünk függött attól, hogy 1 vagy 2 hónapon belül találok-e munkát, a párom mindig azt mondta, ne kapkodjak, ne menjek el bárhova dolgozni, inkább várjam ki a megfelelőt. A jelenlegi helyem nagyon gyorsan jött, reggel megláttam a hirdetést, elküldtem az önéletrajzom, egy óra múlva felhívtak. Másnap mentem az interjúra és még aznap vissza is hívtak, hogy felvettek. Az előtte lévő 4-5 hetet nem kívánom senkinek és együttérzek veled, de ha nem az éhenhalás szélén állsz, akkor légy picit türelmesebb! Sok sikert kívánok!
Én egy bács-kiskun megyei városban perpillanat kb. semmit nem találok jelenleg, érettségivel, nyelvtudással plusz több évnyi kereskedelmi tapasztalattal. Arra a kevés helyre, ami releváns már beadtam, többnyire válaszra sem méltatnak. Borzasztóan kétségbeejtő, ami itt most megy, nem tudom, hogy pusztán a nyár számlájára írható-e.
Pestről kapok csak munkáltatói visszajelzéseket ugyanezen munkakörökből, de ott meg többnyire kihátrálnak és inkább mást választanak, amikor közlöm velük, hogy egy darabig biztosan ingáznom kellene.
Nekem sajnos nem igazán van már pénzem, úgyhogy kezdek kétségbeesni így közel másfél hónapnyi intenzív álláskeresés és vagy 60-70 beadott önéletrajz után. Viszonylag sok helyre behívnak és a legtöbb interjú jól is sikerül, de végül mindig mást vesznek fel. :(
#6 Sajnálom! Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy sokszor puffogok a főnökeim miatt, de azért mégiscsak jó, hogy van hol dolgoznom. Ugyanezen mentem keresztül tavaly, mint te is. Neked is sok szerencsét kívánok!
#2 és 4 voltam
Köszönöm!
Mondjuk én magamtól mondtam fel az előző munkahelyemen, mert mentálisan addigra teljesen ki voltam égve, gondolván, majdcsak találok jobbat. Hát, idáig nem sikerült. :')
Egy helyre mondjuk felvettek volna, de kifejezetten elrettentő véleményeket olvastam róla a volt dolgozókról, így nem mertem odamenni.
Szerintetek rá esély, hogy augusztus-szeptembertől javul picit a helyzet és több munkahely lesz meghirdetve vidéken is?
Felköltöznék Pestre, de egyfelől se félretett pénzem, sem épkézláb végzettségem nincs (ezen mondjuk szeretnék javítani, de a legtöbb tanfolyamhoz/képzéshez pénz kell), így kockázatosnak találom, még akkor is, ha a szüleim némiképp ki tudnának segíteni. Mert mi van, ha felvesznek valahová, de közben próbaidő alatt elküldenek? Vagy én mondok fel, mert mérgező a légkör és kicsinálnak? Albérletnél - anyagi tartalék híján - már nem engedhetem meg magamnak az a "luxust", hogy akár csak egy hónapig is munka nélkül maradjak, még ha Budapesten azért lényegesen könnyebben találni munkát.
Egyébként nekem sem a szívem csücske a kereskedelem, noha vannak olyan pontjai, amiket kedvelek, de sajnos momentán csak ebben van munkatapasztalatom és valamiből ugyebár ki kell fizetni a számlákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!