Mit mondjak a kolléganőmnek, aki nagyon erőlteti, hogy állandóan találkozgassunk és szervezzünk programokat?
Felnőttként nem hittem hogy ez valakinek probléma. Egyszer elmondod neki, hogy neked sok lenne a heti találkozás, ritkábban megfelelőbb ( vagy hogy nem szeretnél találkozni), neked férjed van családod, nem érsz rá, nincs ehhez kedved stb és ha ennek ellenére nyaggat, egyszerűen a válaszod. Nem. Nem és nem. Ha megsértődik az az ő baja. Legalább lekopik.
Jajj nagyon nem bírom az ilyen matrica embereket, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal és azt hiszik hogy mások sem, ezért rájuk akaszkodnak. Ráztam már le pár ilyet én is.
6# Nem tudok olyan pasit sajnos, akinek nem jó nő kellene és nem dúskálok a szingli ismerősökben. Plusz társkereső cégem sincs. :D Igazából normálisabb ismerőssel össze se hoznám, mert simán összejár boldog-boldogtalannal kettyinteni, hátha így majd belezúgnak. Hiába próbáltam neki elmagyarázni, hogy így jó eséllyel nem fogják túlértékelni. Plusz ugye matrica, gondolom a pasikkal még inkább.
4# Pontosan, nem áll be a szája. Mindenről az ég világon képes órákig beszélni. Rém nehéz, ha a közelében kell dolgoznom. Nem érdekli, ha épp koncentrálsz és ötször is képes részletekbe menően elmondani ugyanazt a sztorit néhány napon belül, hiába hívod fel rá a figyelmet, hogy már mesélte. Tehát arról az opcióról nem is álmodok, hogy sikerül bepasiztatni és békén hagy.
Az persze opció, hogy megmondom, nincs kedvem ilyen programokhoz. Sajnos 100%-ig biztos vagyok benne, hogy meg fog sértődni és elkezd a munkahelyen alám rakni. Már volt rá példa. Mikor férjhez mentem olyan féltékeny lett... ordított róla. Teljesen megváltozott a viselkedése és mindenbe belekötött a munkahelyen és megjegyzéseket tett, hogy férjhez mentem, ugyan mi bajom lehet az életben. :D
Találj ki mindig valamit:
- vigyáznod kell a szomszédod gyerekeire,
- vinned kell a kutyát állatorvoshoz
- menned kell fogorvoshoz/ nőgyógyászhoz/ fodrászhoz / kozmetikushoz
- segítened kell a férjednek
- temetésre, szülinapra, névnapra kell menned
- jönnek hozzád anyósodék, tesódék
- beiratkoztál angol/ masszőr/ pénzügyi/ akármilyen tanfolyamra, het 3-szor ott vagy
- stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!