Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Merjek kimenni külföldre úgy,...

Merjek kimenni külföldre úgy, hogy vissza már nem jöhetek ha elmegyek?

Figyelt kérdés

Dolgozok egy helyen, szerettem, most csak elvagyok vele, nagyon utálnak itt mert jól ki akartak velem szúrni , de fordítva sült el aztán a föni csak égett miattam azóta rám se néz mert a vezér megmondta, hogy nekem van igazam jól csináltam mindent.

Nade, most lenne egy frankó kis lehetőség Németországban, több okom is van elhagyni a gondolatból, se nem beszélek németül, sosem voltam külföldön, azt se tudom 2 megyén túl mi van, Budapesten kétszer voltam, de nagyon nem mertem vezetni se meg semmit, zaj, szmog, nyomasztott a tömeg, nálunk vidéken alig vannak emberek, mindenki nyugat-Magyarországon vagy külföldön van.

Egy szóval félek.

Maradásom csak annyi lenne, hogy innen nem tesznek ki, megszoktam már , ismernek, ismerek mindenkit és ha elmegyek többet soha nem vesznek vissza. De ezt úgy értve, hogy ki is jelentik, ide nincs visszaút, pedig egy putri, de arc az nagy.

Nem a fizu miatt mennék, hanem mert nem vagyok még 30 és 2-3 megyében voltam csak meg szinte egy szatyorban nevelkedtem, élek, tengödök.

Van kettő külhoni ( bocsi, hogy így írom nekem ez a szavam járása ) ismerősöm akivel megosztom elményeimet, képeket kapok, hogy ott mi a szitu és mind a kettő azt mondta , menjek próba szerencse vagy éppen cseresznye, kukacos.

Családom nem is akar erről hallani, szerintük "két szék közé esek" mert nem fogom bírni a németeket, ott nincs ilyen lazaság, meg azt se tudom hova megyek, plusz becsüljem meg itt magam.

Kívácsi vagyok ti mit gondoltok. Szeretnek hasonló sztorikat.

#Kúlföldi munka
jún. 20. 01:33
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Én szívesen irnám, hogy vágj bele, de így félve buta negatív gondolatokkal tele nyelvismeret nélkül szinte garantált a kudarc. Mennyi magyar megjárta külföldöt akik boltba sem tudtak menni segítség nélkül, nemhogy dolgozni meg ügyeket intézni. aztán még a hazautat sem tudja megoldani, csak azt nem értem, minek jön ki az ilyen? Otthon meg elmondja milyen rettenetes hely ez a nyugat, milyen szarok ott a magyarok.
jún. 20. 04:26
 2/8 anonim ***** válasza:
92%

"nem beszélek németül, sosem voltam külföldön, azt se tudom 2 megyén túl mi van"

Ha azt írtad volna, hogy nem beszélsz MÉG németül, de elkezdtél ezerrel tanulni, mert van ez a lehetőséged, és hogy mindig kerested a jobb lehetőséget az ország más részein is, azt mondanám, azonnal menj. De így... nyelvismeret nulla, szándék nulla, és beléd beszélte a környezeted, hogy semmire se vagy jó. Ez nem neked való, jól írja az 1-es, biztos, hogy nem jön össze. A kemencesutból nagy nehezen kikászálódott szegénylegény csak a mesében szerzi meg a külországi királylányt és a királyságot egy hét alatt, a valóságban ott sem hullik az öledbe varázslatosan semmi.

jún. 20. 06:52
 3/8 anonim ***** válasza:
27%

"Családom nem is akar erről hallani, szerintük "két szék közé esek" mert nem fogom bírni a németeket, ott nincs ilyen lazaság, meg azt se tudom hova megyek,"

Ők ismernek, rájuk hallgatnék.

jún. 20. 07:05
 4/8 anonim ***** válasza:
33%

Én Németországból szintén azt mondom, hogy tegyél egy próbát. Ha nem jön be, még mindig mehetsz:

-Másik országba

-Budapestre

-otthon másik munkahelyre

jún. 20. 07:33
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Nyelvismeret nélkül én nem mennék ki. Egy sima hivatalos ügyintézés is kész tortúra lenne.

Csábító, hogy a xar melódat otthagyd, de lagalább ülj neki a németnek.

jún. 20. 07:43
 6/8 anonim ***** válasza:
20%
Én németül tanulok 2 éve, szeretnék kimenni. Hát elég bonyolult nyelv. Levizsgáztam belőle, de még én is félek, hogy mi lesz, h9gy fog menni, mennyire lesz nehéz megérteni. Csak úgy nyelvtudás nélkül nem ajánlom!!! Legalább az angolt beszéld mert többségében megértik, de nyelvtudás nélkül nem ajánlom. Többször voltam már kinn, nehéz. Írj privátba ha kérdésed van.
jún. 20. 09:03
 7/8 A kérdező kommentje:

Angolul annyi megy, hogy mondatok felét megértem, németet tanultam még 11 évesen, de inkább hagytam.

Szerintem is ez a helyes, nem kell nekem ez. Köszönöm a válaszokat. :)

jún. 20. 11:36
 8/8 anonim ***** válasza:
89%

Nyelvtudás nélkül el se induljál, mert már a legelején hatalmas akadályok lesznek, hogy nem beszéled az adott ország nyelvét, egy bizonyos szinten.

15-20 éve volt nagy divat, hogy sokan kimentek egy külföldi országba dolgozni, és majd ott, úgy ahogyan megtanulják a nyelvet. Ennek már vége van! Az utóbbi 4-6 évben olyan sokan kimentek egy külföldi országba dolgozni magyarok, hogy már a külföldi cégeknek is felkellett rájuk készülni, már egy mosogatónak is tudnia kell valamilyen szinten, németül vagy angolul.

Lassan 6 éve élek Németországban, és elég sok magyart láttam már hazamenni, mert nem tudtak németül.

jún. 20. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!