Az normális hogy felvesznek diplomával mert előirt, aztán a munkaköröm mellett érettségi szintű adatrögzítésekkel terhelnek le?
Szóval van a munkaköröm amj valóban gondolkodást, szervezést, globális látásmódot, problémamegoldási készséget sokmindent igényel, eléggé komoly felelősségteljes, és vagyoni felelősségem is van meg etc.
Nem hasonlít robotmunkára hogy kezedve veszel vmit és "ledarálod" gyorsan, hanem át kell látni összefüggéseket, talan mint filmekben a nyomozók ahhoz is hasonlít mikor nézik csak az eddigi bizonyítékokat és ugy állitják össze a képet, téziseket, nyomvonalakat amiken elindulnak, aztán a "szóródás", szervezés, esetleg jogi segítség igénybevétele stb.
Mivel ők azt látják tengernyi időm lenne(ennek ellenére most 5 szálon futnak még egyelőre megoldatlan feladataim, mert mindig a sürgősek vannak előre helyezve.)ez miatt rámsóznak más osztályokra való besegítéseket is, a "darálós" adatrögzítős, adminisztratív talán 8 altalános szintű típusú feladatokat. Mert más osztályoknak ez sok, gyakran határidősek stb.
(Korabban volt asszisztens is erre de a 4 orás munkabér miatt inkább felmondott. Tehát ha azt nézzuk egy másik ember munkáját látom el, fizetésem persze nincs ehhez arányosítva.)
Más osztályok valahogy már túlkedvesek is velem, kapok néha ezt azt, hogy besegítek, holott utasításba kapom, tehá ez nem besegítés, hanem erre vagyok kötelezve is.
Eu mellett persze a saját munkakörömre nem tudok viszont koncentrálni. Az 5 futó folyamatom továbbra is csak úszik, azok viszont nem határidősek, tehát nem haladok vele, mert a határidős rögzítgetéseket csinálom..
Tehát nem tudom ellátni a saját munkaköröm amibol csak azért nincs baj mert ha 100 évig is hibás a rendszerben akkor 100 évig úszik hibásan a rendszerben és senkit nem is érdekel. De bakker, engem ezekre vettek fel. Ezek megoldása a munkám. Meg ehhez kell "szakérteni" is.
Egy szó, mint 100:
Az teljesen normális bevett szokásos hogy diplomás munkaerőt 8 altalános betanított feladatokra "apróznak le"? Csak mert ez kb olyan szélsőségesen nézve mintha egy agysebészt befognánk pl fertőtlenítő adagolónak, vagy aki maszkot tesz másokra, vagy egy programozót befognánk mondjuk arra, hogy ő lesz a laptop bekapcsoló, vagy egy villanymérnököt arra, hogy kapcsolja fel-le a villanyt.
Csak mert a korábbi helyemen speciel a takarítás szabályosan meg is volt tiltva. (Felsepertem a székem körül, rosszul lett a főnök mikor meglátta..)Nem végezhetem. Mert nem ezért fizetnek, nem ezért vettek fel alapon, és van sokkal több, súlyosabb dolog, amit viszont csináljak a takaritás helyett is.
Csak fura hogy mindenki hirtelen átment kedvesbe. Most engem csicskára vesznek esetleg?
Vagy ez teljesen normális munkahelyeken?
9
Az előző helyemen takarítani se engedtek.
Bakker ott "eltünt" milliókat kellett megtalálnom, kártérírítések elől egérutat nyernem, alvállalkozókkal partnerekkel egyeztetnem mielőtt elszaladnak, nyereségadókat csökkenteni.., konyvelést stb ellenőrizni, jogászokkal ügyvédekkel egyeztetni, törvenyi kereteket megtalálni célokhoz, és majdnem elájult a főnök mikor meglátta hogy en takarítok??
Itt meg. Már ajándékokkal halmoznak el más osztályok mert adatrögzítek nekik..
A kérdés arra irányul hogy normális cégeknél hogy elapróz embereket "hangyaszedegetésekre", hogy ennyire hülye egy cég, hogy nem aknázza ki a dolgozóit, inkompetens a vezetés, vagy belőlem csinálnak netán "csicskát", hülyét szórakozásból?
Mert nekem ez a nagyon nem mindegy.
Akkor mondj fel. Láthatóan biztos vagy a saját képességeidben és tudod, hogy mi az, amit akarsz csinálni.
Keress mást.
Pályázok máshova.
Csak belegondolva ha ezt beleírnám a motiv.levélbe hogy adatrögzotesre fognak be ezért is váltanék, hát szerintem ki is röhögnének..ez még rám se vetne jó fényt...
Most komolyan azt nem tudom eldönteni hogy a cég a hülye hogy elaprózza a dolgozóit, vagy engem akarnak "lefokozni" hülyére venni?
És ha majd tologatom a rögzítéseket hogy van ennél fontosabb munkám éppen?
Csak mert úgy osztják rám hogy ütemezés nélkül. Ha meg szabadon én ütezem be a feladataimat..akkor simán hátra fogom sorolni a hangyaszedegetést és nem vállalom a felelősséget más osztályok határidő tartásáért.
Van egy bicskanyitogató beképzelt és lenéző stílusod csak a diplomád vagy az alapvető munkád miatt, amivel még butaságot is gondolsz a világról. Adatrögzítés sem 8 általános betanított munka, a betanított munka nem itt kezdődik... Rakás diplomás asszisztens létezik, amihez pedig elég lenne OKJ.
Két okból kaphattál ilyeneket. Egyrészről jól és gyorsan tudsz dolgozni, nyilván kisebb munkához pláne megvan a képességed, azáltal még gyorsabb lehetsz, esetleg létszám stop miatt bajban lehet a cég. Másrészről abban talán igazad lehet, hogy egyben csicskáztatnak is és kihasználnak. De a főnöködnek tudnia kéne, hogy mennyit tudsz vállalni.
Ha ezt a pökhendi stílust megneszelik valahol és te márpedig nem vagy hajlandó elveidnél kisebb szintre besegíteni, fel sem vesznek.
Semmiféle lenéző stilusom nincs. Ezt max te képzeled bele!
Irhattam volna azt is hogy targoncás vagyok de paprikát kell ültetnem napszamba a földeken holott targoncásnak vettek fel, jogsim is van.
Akkor a targoncás lenéző meg beképzelt meg pökhendi. szetinted. Fura a gondolkodásod.
Te teszel hozzá többletet egy kérdéshez.
Amugy ki van akadva mindenki más is hogy miert nem vesznek fel mást. Mindenki rühelli a vezetést csak csendben egymásközt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!