Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kozmunkasok között sok a...

Kozmunkasok között sok a diplomás?

Figyelt kérdés

2024. jún. 16. 09:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Nekem édesanyám az önkormányzatnál dolgozik. Pont az ő feladata az is, hogy a közmunkásokat beossza, hogy hova kell menni dolgozni. Van kb 75-80 közmunkás a keze alatt.

Spoiler: A legtöbbnek semmilyen iskolája nincs, max a 8 általános.

Nem lenézésből, de szerintem máshol sincs ez nagyon másképpen.

2024. jún. 16. 09:24
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Irodai közfoglalkoztatáson volt sok diplomás 10 évvel ezelőtt. Annak ellenére is lenéző sznob klikket alkottak, hogy ugyanolyat kakiltak és ugyanúgy nem tudtak magukkal mit kezdeni. A csapatépítés nekik kocsmai lezüllés volt. Egy idő után le is pattantam róluk.
2024. jún. 16. 09:27
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Kétlem. Aki egy diplomát össze tudott hozni (tudom, itt az a monda, hogy a legutolsó hülyének is megy, de azért ne túlozzunk), az rossz esetben is talál valami jobb egyszerű munkát.

Maximum egyedi helyzeteket tudok elképzelni. Pl diplomás tagnak vissza kellett költöznie valami okból a 300 fős szülőfalujába és ott nincs semmi más és HO munkát se talál. De nem hinném, hogy sok ilyen van.

2024. jún. 16. 09:30
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
A testvérem hasonló munkakörben dolgozott, mint az 1# anyukája. Egyszer volt egy diplomás csaj náluk, aki közmunkázott, de neki valami mentális betegsége volt, nem tudott más munkát szerezni, de őt bent tartották az irodában, mert a többi közmunkás pont a betegsége miatt bántotta. Amúgy a többség valóban maximum a nyolc általánosig jutott, de inkább addig se.
2024. jún. 16. 09:37
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

2+

Illetve voltam utcai közmunkán szakképzettként és a társaság fele szintén szakképzett volt. 2011-2012 között. Mindenben legrosszabb periódust fogtam ki és nem tudtam elmozdulni. Bár anyumék el tudtak még tartani, de ellátáshoz kellett igazolni munkát és semmi sem sikerült. 2013-ban kerültem irodai közfogiba, amit már szerettem is. Csak a diplomás klikk volt idegesítő. Azóta gyűjtöttem pénzt két új szakmára és váltottam is munkaterületet. :-)

2024. jún. 16. 09:40
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
Persze orvosok, jogászok, informatikusok meg mèrnökök vannak köztük szép számmal
2024. jún. 16. 09:55
 7/12 A kérdező kommentje:
2024. jún. 16. 10:08
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Nem sok. Amikor én közmunkát dolgoztam, ott átlagban 8 osztály vagy szakmunkáslépző végzettsége volt az embereknek. Nekem síma érettségim van, én evvel is rendhagyónak számitottam. Volt ott egy diplomás, főiskolát végzett fickó, aki régen rendesen a végzettségeben dolgozott jól keresve, de aztán alkoholista lett, és szépen lassan lecsúszott. De átlagban nem ilyenek dolgoztak ott.
2024. jún. 16. 11:10
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Nem nagyon.

Bár 2010-es évek elején elég szar volt a munkaerőpiac.1-1 piac-képtelenebb diplomás előfordult.

Azóta már van több SSC az országban és felszívja a gyengébb diplomásokat is.

2024. jún. 16. 11:56
 10/12 Szolovjov ***** válasza:
69%
A diplomások inkább a McDonald's-ban dolgoznak.
2024. jún. 16. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!