Friss diplomás gépészmérnökként miért nem kellek sehova?
Egy csomó céghez jelentkeztem. Autóipari cégek, bosch, egyéb kis cégek amikhez gépész végzettség kell.
Eddig lóf*sz.
Ennyire megy lefele ez az ország?
Nos melyik nyelvet beszéled felső(majdnem anyanyelvi) szinten? A gépészmérnöki diploma amúgy nagy kincs, kapkodnak a versenyzőkért...
Valami hibádzik.
A gépészmérnök legalább 1.5 évtizede a legnépszerűbb egyetemi szakok között van. Való igaz, hogy nem mindig szerepel a top 10-es listán, de ha top 15-öt nézzük, vagy képzés terület szerint közlik a jelentkezettek számát, mindig ott lesz. A kétezres évek közepéig volt csak hiány gépészmérnökből, nem értem miért maradt meg a köztudatban, hogy ez hú de nagy hiányszakma, ontják az egyetemeket a gépészeket. Jó szakma, szép szakma, de nem hiányszakma.
A szavaiddal élve nem az ország megy ennyire lefele (de súlyos gondok vannak a német gazdaságban, ami nagyon kihat a magyar iparra), csak neked van egy gyakori diplomád.
Pályakezdőként vissza kell venned az egódból, ami bocsáss meg, de ez alapján a 3 sor után bicskanyitogatóan magas. Ismerem a viccet, hogy "hahaha mit mond a mérnök a bölcsésznek-egy bigmacet kólával hahahxdxdxd" , meg azonnal az országot szidod, ha nem várnak egyetemről kiesve br 650-es fizuval. Ez nem így megy.
Az első munkahelyet nehéz megszerezni.
Van akinek könnyebb, főleg ha már az egyetem alatt beletettél erőt időt a szakmai gyakorlatokba.
Covid alatt végeztem, hiring freeze alatt, összesen fél év startup tapasztalatom volt. Talán összesen 100-120 helyre jelentkeztem, kib8xott szar volt, volt hogy random ráírtam HR-es emberekre.
Az első munkahelyem annyira rossz volt, hogy be se írom a cv-be mert szégyellem, inkább letagadom és vállalok egy gap-et, de kaptam pénzt, meg tudtam élni, és fél év után váltani tudtam a következő, nagyon jó helyre, ahol lehúztam 2.5 évet. Nemrég váltottam, úgy hogy közben még a mestert se fejeztem be, de már br 1 m fölött fogok keresni nem IT területen.
hajtani kell, nem másokat szidni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!