Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nagyon kínos lenne "bepróbálko...

Nagyon kínos lenne "bepróbálkozni"?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen az egyik osztályon lett egy szabad pozíció, felmondott ott egy kolléga. Úgy tudom, nem fognak nyilvános álláshirdetést kiírni, eléggé áll az egész ügy.

Emiatt arra gondoltam, odaballagok és megkérdezem a főnököt, engem esetleg átvenne-e. Jelenleg egy teljesen más jellegű poziban vagyok egy másik osztályon, de nagyon elegem van belőle. Nem tudom, ez mennyire lenne kínos, így direktbe rákérdezni...

A másik, hogy ha átmennék, a jelenlegi osztályomon a főnököm és a kollégáim tutira megutálnának, valószínűleg árulónak titulálnának (ők elég furák), és hát nyilván a munkahelyen néha össze kéne velük találkozni, esetenként lennének kisebb közös megoldandó ügyek is akár.

Szerintetek érdemes vállalni a rizikót?

2024. jún. 13. 10:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kínos, tökösségre vall. De mindenképp alapozd meg. Ne ronts rá a főnire, hanem kérj tőle időt, mikor tudnátok négyszemközt beszélni.
2024. jún. 13. 10:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is megpróbálnám.
2024. jún. 13. 10:13
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Nem az ,előben kipróbálod az eredmenyesebb gyorsabb mint várni filozni .
2024. jún. 13. 10:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyanebben a cipőben leszek nemsokára, de engem egy cseppet sem zavar, hogy ki mit fog mondani vagy gondolni. Nemsokára nyugdíjba megy egy kolléganőm a másik osztályrol, és az a munkakör sokkal jobban érdekel, végzettségem is megvan hozzá, és jobban is keresnék. (az egy diplomához kötött pozíció, jelenlegi munkaköromben nem veszik figyelembe a diploma megletet).

Meg annyi, hogy amikor rakerdezel, akkor semmiképp sem azt mondd, hogy eleged van a másik helybol, hanem azt, hogy szeretnél új területet is megismerni és érdekel a munka.

2024. jún. 13. 10:19
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Próbáld meg. Ha a főnök hebeg-habog, akkor már van jelölt a pozira.
2024. jún. 13. 10:34
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#4 igen szerintem se lenne túl jó szidalmazni a jelenlegi kollégáimat, hanem inkább a pozitívumokra koncentrálnék.

2024. jún. 13. 10:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Pontosan. Sok sikert kívánok neked ehhez! 🙂
2024. jún. 13. 21:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is neked! :)
2024. jún. 13. 22:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Köszi. Én ma túl is estem a beszélgetésen, várnak a kolléganő helyére. Még örültek is, hogy nem kell hirdetni.
2024. jún. 13. 23:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Hú de szuper! Ez nagyon jó hír, gratulálok :)
2024. jún. 14. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!