Nagyon kínos lenne "bepróbálkozni"?
A munkahelyemen az egyik osztályon lett egy szabad pozíció, felmondott ott egy kolléga. Úgy tudom, nem fognak nyilvános álláshirdetést kiírni, eléggé áll az egész ügy.
Emiatt arra gondoltam, odaballagok és megkérdezem a főnököt, engem esetleg átvenne-e. Jelenleg egy teljesen más jellegű poziban vagyok egy másik osztályon, de nagyon elegem van belőle. Nem tudom, ez mennyire lenne kínos, így direktbe rákérdezni...
A másik, hogy ha átmennék, a jelenlegi osztályomon a főnököm és a kollégáim tutira megutálnának, valószínűleg árulónak titulálnának (ők elég furák), és hát nyilván a munkahelyen néha össze kéne velük találkozni, esetenként lennének kisebb közös megoldandó ügyek is akár.
Szerintetek érdemes vállalni a rizikót?
Én is ugyanebben a cipőben leszek nemsokára, de engem egy cseppet sem zavar, hogy ki mit fog mondani vagy gondolni. Nemsokára nyugdíjba megy egy kolléganőm a másik osztályrol, és az a munkakör sokkal jobban érdekel, végzettségem is megvan hozzá, és jobban is keresnék. (az egy diplomához kötött pozíció, jelenlegi munkaköromben nem veszik figyelembe a diploma megletet).
Meg annyi, hogy amikor rakerdezel, akkor semmiképp sem azt mondd, hogy eleged van a másik helybol, hanem azt, hogy szeretnél új területet is megismerni és érdekel a munka.
Köszönöm a válaszokat!
#4 igen szerintem se lenne túl jó szidalmazni a jelenlegi kollégáimat, hanem inkább a pozitívumokra koncentrálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!