Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Máshol is ilyen unalmas a...

Máshol is ilyen unalmas a közigazgatás? Elég lenne közigazgatáson belül váltanom vagy inkább tanuljak mást?

Figyelt kérdés

A munkaköröm kezd kiégetni úgy érzem. A következők a feladataim: Jön egy csomó adatszolgáltatási kérelem, amit át kell tenni máshova, mert nem kormányhivatali hatáskör. Ez bürokrácia és felesleges munkának tűnik. Akkor van az a része a munkámnak, hogy a BM megküld hiányosan kitöltött lakcímjelentő lapokat, hogy küldjem meg járásnak vagy önkormányzatnak, hogy pótolja a hiányosságot. Ez megint bürokráciának és feleslegesnek érzem, mert ha nekem meg tudja küldeni, akkor miért nem küldi meg rögtön annak, akinek kell? Ez egy felesleges lépcsőfok, hogy hozzánk is kerül ez. És akkor van a legkomolyabb téma a lakcím érvénytelenítésekre vonatkozó döntések ellen benyújtott keresetek szakmai véleményezése, amit a Perképviseleti Osztálynak kell megküldeni. De a védiratot úgyis a perképviseleti osztály nyújtja be a bíróságnak, akkor miért nem ők írják meg? Megint azt érzem, hogy felesleges vagyok és bürokratikus. Ráadásul úgy tudom nagyon sokszor controll c és controll v a védirat amit megírnak, gyakorlatilag mi is azt írunk. Ez olyan értelmetlennek tűnik és felesleges munkának. Nagyon kényelmes munkám van, sok szabadidővel, de valahogy kiéget, hogy nekem teljesen értelmetlennek tűnik. Ráadásul a jogtanácsosok akik ott ülnek és képviselik a közigazgatást, mint alperest, ők sokkal jobban keresnek mint én? Ez igaz? Holott az én szakmai álláspontomat illesztik be a védiratba?

A fizetésem netto 275 ezer. Ez se igazán tetszik nekem. Azon gondolkodok, hogy elvégzek egy másik képzést, a kereskedelem és marketing szakra gondoltam vagy a gazdaságinformatika képzésre. Az előbbivel az a gondom, hogy egy 2022-es cikkből azt olvastam, hogy a kezdő ker-marketinges emberek fizetése netto 250-300 ezer körül van. Most vagyok 27 éves, mire elvégzem lennék 31. És netto 250-300 ezret, még az addigi inflációt beleszámítva is, legyen addigra mondjuk 340 netto a kezdő, szerintem közigben is megkapnék. Ha ez igaz, nem látom értelmét elvégezni, ráadásul csak fizetősre vennének fel, ami ha nem sikerül vagy nem megy vagy mégse tetszik, akkor nagy pénzkidobás. Bár egy ismerősöm szerint sok helyre jó az a végzettség. A gazdaságinformatikától azért tartok, mert az informatika sose volt az erősségem. Középiskolában, se általánosban nem ment igazán, igaz, hogy nem is voltak jó tanáraim. Nem tudom, hogy ahhoz nem kéne-e valami alap, kissé félnek belevágni. Bár sokak szerint semmi köze annak az informatikának az egyetemi informatikus képzésekhez.

Szóval mind a fizetésem tekintetében, mind a munka unalmassága tekintetében úgy érzem hogy jobb lenne valami érdekesebb munka számomra, mert kezdek kiégni. Ugyanakkor az is igaz, hogy a mostani munkahelyemen jó helyem van, mert kényelmes nagyon, nincs sok munka. Szóval pont ideális arra, hogy tudjak tanulni a kis munkám mellett itt, ami van. De csak ezért egyetemre menni, mert van időm munkahelyen, nem tudom.

jún. 11. 09:10
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Persze, legyél marketinges mindenképpen. Így is jut kb. 1 marketinget igénylő vállalkozásra úgy 100-200 marketinges, te is elférsz ne aggódj.
jún. 11. 09:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Közgazdász végzettséget ad a képzés.
jún. 11. 09:22
 3/4 anonim ***** válasza:
70%

Dírr nem a régi munkakörömet kaptad meg?

Amúgy vàltottam közigazgatàson belül és teljesen màs. Ez is vàltozik vezetéstől függően. Van hogy azonos folyosón két különböző vezető alatt dolgozó emberek élete ég és föld.

jún. 11. 09:31
 4/4 anonim ***** válasza:
37%

A kereskedelmre gondolj úgy, mint egy befektetésre. Állami szférában a büdös életbe se fog a fizud nőni, max ha vk-neknnagyon kinyalod a valagát. 10 év múlva jó ha megkapod a 300at. Lehet, hogy a kezdő fizud "csak" ennyi vagy annyi lenne, de az nőni is fog az évekkel, nem is keveset.

A gazdinfót hagyd a fenébe, semmire se jó. Se gazdaság, se infó, idehaza semmire nem használható, töltelékszakma. Ismerősöm is ezt végezte, aztán soha nem tudott elhelyezkedni vele.

jún. 11. 13:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!