Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ahhoz, hogy egy luxus boltban...

Ahhoz, hogy egy luxus boltban dolgozhassak, mint eladó milyen követelmények vannak, mik az elvárások?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, mint Gucci, Valentino, LV stb.
2024. jún. 8. 22:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Stílus.

Áruismeret.

Megjelenés.

Legalább egy világnyelv társalgási szintű ismerete.

Precizitás.

2024. jún. 8. 23:03
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Elit ribi kinèzet.😁

Az első,a többi szerintem teljesíthető

2024. jún. 8. 23:26
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

1#

Aki ezekkel rendelkezik, nem valószínű, hogy bolti eladónak fog menni. Ha mellé luxusribi kinézete is van, akkor kitartja úgyis egy vállalkozó.

2024. jún. 9. 08:32
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Én biztos nem bírnám egy luxus boltban. Gondolj bele, csak szupergazdagokkal találkozol, akik a fizetésed akár többszörösét is egy szaros táskára költik, ráadásul ott a szemed előtt. Lelkileg nagyon megterhelő lenne.

Olvastam is erről valami cikket régebben, addig én se gondoltam bele ebbe.

2024. jún. 9. 09:44
 5/8 A kérdező kommentje:

1#

Ezeket én mind hozom, viszont csak egy idegen nyelvet beszélek felsőfokon (angol).

Rendkívül érdekelnek is ezek a márkák. Persze az összes márka történetét/pontos termékeit nem ismerem. A legnagyobb örömmel gazdagítanám az "áruismeretem" ilyen témában.

Nem kell ide orosz/kínai/német? Vagy tapasztalat?

(Telefonos ügyfélszolgálaton dolgozom, az egészen más..)

2024. jún. 9. 22:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Amit én látok félig-meddig kívülállóként (tehát nem dolgoztam ilyen helyen, nem ismerek személyesen sem ilyen eladót, sem tulajt, viszont a témának utánaolvastam azért meg másfajta elit helyen dolgozó eladót viszont ismertem), sztem ezek lehetnek a főbb elvárások (és sztem azért márkája és üzletvezetője válogatja, hogy ezek közül mit milyen fontossággal mérlegel felvételkor)

- igényes, ápolt megjelenés; ne ríjon ki az ember a bolt hangulatából és atmoszférájából... el tudja képzelni a pucchoz szokott vevő is, akinek van pénze megvenni egy olyan táskát / cipőt, hogy az az eladó nem rína ki a bolt célközönségétől, el tudna képzelni rajta luxuscuccokat

ez lehet változó a márka stílusától függően, pl. egy lazább, fiatalosabb márkánál lehet, hogy ezek a szabályok hígabbak... de pl. azért a legtöbb márkánál elvárják a kifinomult, elegáns öltözetet, bizonyos helyeken még a magassarkút is nőknél (bár sztem ez egyre kevésbé elvárás); hogy hajlandó legyen felvenni a márkától egy-két cuccot, és azokat ízlésesen hordani és kombinálni (ill. ha uniformis van, akkor azt). Kellemesen fodrászolt haj, natúr jellegű szépen eldolgozott smink, kellemes, nem tolakodó parfüm. A ruhái passzoljanak az alkatához. Legyen egészségesnek kinéző testalkatú (diszkrimináció ide vagy oda, azért a legtöbb ember olyantól szeretne Guccit vásárolni, akihez hasonlóan szeretne kinézni vagy elegánsnak tartja, az meg nem a 300 kilós Kati, aki gurul kb). Ápolt fogsor stb.

- eladói képzettség és tapasztalat - ilyen helyeken nem igazán szeretnek kísérletezni olyan emberekkel, akik iskolapadból épp kiestek és terminált, pénztárgépet életükben nem láttak; és ez tényleg csak az operatív része... ill. hogy legyen azért vmi kép a fejében az illetőnek arról, mit csinál egy eladó, SA (sales assistant), tudjon tolakodás nélkül termékeket ajánlani, megjegyezni a termékkínálatot és azt, hogy melyik terméket milyen stílushoz, milyen életvitelhez ajánlja, tudja, melyik kampányban mi van, mi a bestseller stb. ... ezt nyilván nem kell előre tudni, de nem árt, ha tud v mi bizonyítékot felmutatni, hogy képes erre... ez mondjuk a képesítés, ill. az interjún való viselkedés

- min. angol nyelv

sztem a márkaismeret az nem feltétel, de előny lehet

2024. jún. 10. 15:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Akkor nekem ez off-os sajnos.. nem dolgoztam soha eladóként, nincs semmi tapasztalatom a pénztárgép kezelésében, vagy akár a leltárban.
2024. jún. 10. 23:10
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon sajnálom
2024. jún. 10. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!