Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy vendéglátóipari vagy...

Egy vendéglátóipari vagy szállodai alkalmazottat kirúghatnak azért, mert munka közben autogrammot kér egy ott vendégeskedő sztártól?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk hogy egy sztár betér egy étterembe vagy megszáll egy hotelban. És egy pincér, londiner vagy ilyesvalaki aláírást kér tőle és/vagy lefotózkodik vele. És az alkalmazott főnöke ezt meglátja vagy megtudja. Akkor ezért kirúghatja? Ha igen, milyen indokkal?

jún. 8. 11:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
32%
Nem értem, mit kell úgy sztárolni egyeseket. Ugyanolyan macskakaparást ír, ugyanolyan tintával, mint a mezei szomszéd, ugyanolyat is szarik. Csak egy ember a sok közül, nincs ebben semmi különleges. Ráadásul sokuk alaptalanul bunkó pl a szállodákban. Nem kell adni alájuk a lovat!
jún. 9. 08:47
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Van az a szint, ahol szigorú előírások vonatkoznak erre, de az nem a Pokolgép vagy egy budapesti 3 csillagos hotel szintje, nyilván. Nem sértésként írtam, de mondjuk egy külföldi, _valóban_ nagy név esetén, vagy egy ötcsillagos szálloda esetén biztos, hogy szigorúan szabályozva van, mit lehet és mit nem a vendégekkel szemben.
jún. 9. 22:18
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy elég érdekes kérdés. Szerintem sok helyen benne van ilyen, néha elég homályosan megfogalmazott záradék, hogy hogyan lehet sztárvendégekhez odamenni, hogy lehet velük viselkedni, leginkább azért, mert vannak sztárok, akik nem akarják, hogy bárki hozzájuk szóljon ilyenkor... van, aki allűrös, van, akinek egyszerűen csak csendre van szüksége a felkészüléshez és úgy veszi, hogy neki a munkája az ott levő fellépés... vagy más kérdés, ha csak magánemberként van ott, akkor nem akarja, hogy zaklassák - és mindenkinek más a zaklatás jelentése. És ha ezt megbeszélik vagy jelzi a sztár, aztán mégis odamegy vki jópofizni, akkor megüthetik a bokájukat (ha csak a legdurvább példákat veszem, tényleg volt olyan eset, hogy vmi színész vagy szupermodell kirúgatott vkit, mert hozzászólt...) Illetve vannak olyanok, akik nem igazán tudják-látják, mi az a viselkedés, ami a legtöbb ember szemében túl sok. És akkor vannak a szürkezónás esetek is... pl. taplóság-e odamenni autogramot kuncsorogni egy sztárhoz, amikor épp a kisfia születésnapját ünneplik.

Szóval lehet, hogy kirúgják. Szerződés, eset, viselkedés kérdése. De sok esetben meg nem. Nyilván függ a sztár személyiségétől is meg attól, az illető kolléga hogy ment oda hozzá. Az meg nyilván más eset, amikor a híresség kezd el bratyizni, amíg az nem megy a munka rovására (mert azért az az illető munkavállalónak a felelőssége, hogy azt mondja a Brad Pittnek, hogy bocs, még 6 óráig elő kell készítenem 6 termet pl., most nem tudok leállni csevegni... az ugyanolyan eset, mintha egy random vendég vagy kolléga menne oda elterelni a figyelmét).

jún. 10. 15:50
 24/25 anonim ***** válasza:
49%
Dolgoztam szállodában, nem volt erre szabály. Jött néha egy egy "sztár". Semmi különös nincs bennük. Ugyanolyanok mint bárki más. Egyik tuskó, másik unalmas, harmadik bújkál, volt amelyik a szobai szemetes kosárba hányt. Jattot nem nagyon szokásuk hagyni a személyzetnek. Nem vagyok tőlük elájulva.
jún. 14. 22:24
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

24.: Van, ahol nem törődik a főnökség ezzel, de én nem kockáztatnék. Akkor szokott gond lenni, ha a sztár ezt háborgatásnak érzi és panaszt tesz.

Gondolj bele, nem tud nyugodtan végigmenni az utcán a hírneve miatt, egy vendéglátóhelyen lehet, hogy azt szeretné, ha végre békén hagynák. Nehéz lehet úgy élni, hogy folyton figyel mindenki. Ezért nem akarok híres lenni.

jún. 14. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!