Mit gondoltok, lehet előre le volt tisztázva, hogy kit fognak felvenni?
Először is pályakezdő vagyok, ebből következik, hogy nincs nagy tapasztalom a globális cégek kiválasztási folyamatának világában. Három darab interjúm volt egy céggel, szerintem szépen vettem az akadályokat, de folyamatosan igyekeztem tudatosítani magamban, hogy nem szabad beleélni magam, mert bármi történhet. Történt is. Az (én) utolsó interjúm egy teljesen új lead-del volt, aki folyamatosan dicsért, azt mondta, hogy hibátlanul elmondtam mindent, mosolygott, bólogatott, így ezekből kiindulva egyértelműnek tűnt, hogy pozitív benyomást tettem rá. A végén megköszöntem az idejét (egyébként normál hosszúságú volt az interjú, egy szűk óra), majd elkezdett magyarázkodni, hogy valójában nem ő dönt, hogy kit fognak felvenni, hanem a vezető (akivel az ezt megelőző interjú volt) és a HR és vannak más jelentkezők is. Én világi marha ebből akkor azt a következtetést szűrtem le, hogyha rajta múlna, akkor akár simán én betölthetném a pozíciót, de a szavai azért megragadtak, mert furcsálltam, hogy egy ilyen cégnél miért nem zárják le az interjút annyival, hogy köszönjük, majd jelentkezünk, az meg nem tartozik rám, hogy ki dönt meg mi van a többi jelentkezővel.
Gondolom nem meglepetés, hogy a harmadik interjú után kiszórtak és utána nyertek értelmet az interjúztató szavai. Lehet, hogy ő már előre tudta, hogy van valaki más jelölt (esetleg egy belsős), akit fel fognak venni, csak velem muszáj volt már kiszenvedni az interjút, esetleg képbe került egy protekciós. Mit gondoltok, miért mondhatta? Melyik lehet a valószínűbb és ti hogy értelmeztétek volna a szavait?
Lehet az is, hogy volt valaki ügyesebb, de ezt a magyarázkodást akkor sem értem.
Lehet, hogy már előre le volt tisztázva, hogy ki lesz felvéve, csak kötelező volt kiírni az interjút. Lehet, hogy lett valami protekciós.
Lehet, hogy lett egy olyan jelölt, aki jobban el tudta magát adni, mint te.
Mivel a 3. körig húzták a dolgot, és az első kettőnél a vezető interjúztetott, valami az utolsó 2 interjú között történhetett. Nem hiszem, hogy eddgi húzták volna, ha tudjákelőre, kit választanak, illetve a vezető sem pazarolta volna ilyenre az idejét, ha már előre tudta, ki lesz.
Szóval vagy a 2. köt után jött egy valakinek a valakije, hogy vegyék már fel, vagy a 2. körben volt valaki, aki még szimpatikusabb volt.
Persze, hogy nem voltál.
Egyszerűen marha kevés a normális állás, a jelentkező meg sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!