Jól tettem, hogy felmondtam?
2022 nyarán végeztem az egyetemmel, sajnos egy olyan szakot végeztem el amit rühelltem mindig is, hülyei is voltam hozzá mindig is és csak a szüleim erőltették. És hát maradjunk annyiban, hogy a papírom annyit is ér amennyinek gondoljátok, COVIDnak köszönhetően kicsaltam az egészet kb tanulásmentesen.
Egyből amint végeztem találtam is munkát, call centeres ügyfélszolgálatos munka, home officeban. Egyszerűen a 9-5-ig munkásélet kikészített, leláncolt rabszolgának éreztem magam és munka milyensége is kikészített teljesen (monoton munka, ügyfelek verbálisan bántalmaztak). Felmondtam próbaidő végén, gondolván majd megint egyből találok mást. Hát nem így lett, kemény 14 hónapba telt új munkát találni, azt is csak azért mert lett egy kapcsolatom, ahonnan ki is lettem gyorsan dobva, mert egy lusta dög voltam szerinte.
Igazából már pár hét után elegem lett a munkából, de valahogy fél évig ott ragadtam. Átlagos rendszergazda voltam aminek feladatait gyűlöltem, bruttó 400-ért Pest belvárosában, de mivel vidéken lakom ezért ez nekem minden nap napi 3,5 óra utazás volt (1 és háromnegyed oda, 1 és háromnegyed vissza) és home office lehetőség nem volt, így heti 5 nap kellett bejárni. Annyi volt a szerencsém, hogy néha-néha be tudtam szundizni a munkahelyen és a főnök sem volt velem egy irodába (egyedül voltam teljesen bent) tehát a mikromenedzselést megúsztam. Ezért meg tudtam oldani, hogy ha a MÁV késett akkor akár fél órát is késsek reggel és délután 1-2 órával korábban el tudjak jönni (hivatalosan 4:50-ig volt a munkaidő de nem érdekelt, megkockáztattam a következményeit. Össz-vissz egyszer derült ki a turpisságom és megúsztam egy leordítással.)
Viszont a munkahely kitalálta, hogy június közepétől változtat. Minden rendszergazdát berak egy KülPesti raktárba és onnan kell majd bejárni céges autóval ahol eddig dolgoztunk. Be kell érni 7:45-re (lehetetlenség nekem, mert akkor 1 órával korábbi vonattal kéne mennem 5:30-kor) és 4:50-ig van a munkaidő, de a délutáni forgalom miatt örülhetünk ha 6-ra visszaérünk a céges kocsival a raktárba. Aztán még nekem onnan hazajutni, úgy hogy az új hely miatt az 1 és háromnegyed óra 2 órás utazásra duzzadt...
Felmondtam a fenébe, de kérdéses, hogy találok-e mást hamarosan, vagy megint másfél évig anyámon élősködhetek munkanélküliként. Jelentkeztem külföldre egyetemre mesterképzésre csak hogy külföldre költözhessek, de mivel az alapképzést nulla tudással fejeztem be, mesterképzésen nem állnám meg a helyem egyáltalán. Ha fel is vennének, gyorsan kibuknék és elveszteném a kollégiumot. Jól tettem amit tettem? (A fizetésemből nem tudtam volna felköltözni Pestre plusz szívből gyűlöltem is a munkámat, már embert akartam ölni annyira utáltam a mindennapjaim).
Kérdező, én megértelek, mert ezek rossz állások, de a sorrendet rosszul csinálod: először másik helyet kell keresni, utána felmondani.
Ha utáltad ezeket a helyeket, miért nem kerestél folyamatosan állást?
Egészen más ám úgy állásinterjúra menni, hogy nem vagy munkanélküli, vagyis nem kezet csókolnál nekik, ha felvennének, hanem van állásod és mérlegelsz, hogy előnyök-hátrányok alapján megérné-e váltani. Hidd el, még idegileg is más elviselni a kellemetlen munkahelyet, ha tudod, hogy most is van bent egy önéletrajzod, ahonnan várod a visszajelzést.
Nekem ez a véleményem.
Menj el normális mérnöki állásba. Ha kell akkor a mávhoz, közszférába, olyan helyre ahol nincs hajtás, de ezzel a diplomával még ott is tűrhetően kereshetsz
(És a BKV-nál dolgozom, bruttó 700-ért kezdő mérnökként)
Ha külföldre mennél tanulni, miből élnél?! Továbbra is anyádból?!
Miből bulizol? Az ő pénzén?
Ki fizeti a rezsi rád eső részét? Anyád?
Ki etet, ki mos, takarít rád? Anyád?
Elég vastag bőr van a képeden, hogy ilyen parazita életmódot folytatsz.
Nem! Nem tetted jól, hogy fölmondtál, amíg nincs másik helyed.
Szégyen, gyalázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!