Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jó ilyenkor passzívnak maradni...

Jó ilyenkor passzívnak maradni, és inkább magamnak megtartani a véleményt?

Figyelt kérdés

Adott egy munkahely, ahol mostmár negyedik hónapja dolgozom. Szóval eléggé fiatal vagyok a cégnél.

A minap, a főnököm azzal jött oda hozzám, hogy képzeld Jocika jelentkezett hozzánk udvarosnak a faludból egy srác. Ismered?

Majd behívott az irodába magával és mutatta a laptopján a srácnak az önéletrajzát aki jelentkezett. Természetesen ismerem, sőt eléggé jól ismerem. Nyilván nem tagadtam le, így mondtam hogy ismerem.

Majd ezután jött a kérdés, hogy na és milyen ember?

Nem akartam bele menni semmiféle analízisekbe, hogy miket tudok róla, hogy micsoda köpönyegforgató, rafinált ember és még lop is ezt konkrétan tudja mindenki a faluban.

Ezért csak annyit mondtam, hogy józan életű ember, tehát nem iszik-drogozik. Igyekeztem minél felületesebb lenni.

Nem akartam, azt hogy az én javvalatomra hallgatva, vegyék fel, majd esetleg aztán később kiderülnek róla a dolgok, és én legyek a hibás, hogy de pedig te azt mondtad hogy...

..és azt sem akartam, hogy ott mindjárt lejárassam, ahogy kérdeznek róla, hiszen az rólam sem vet jó véleményt, ha a saját falubelimre köpködök.

Ti ilyen esetben hogy viselkedtek? Van e valami jó hozzá állás, ilyen esetben?

2024. jún. 1. 17:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#10: az egy dolog, hogy te mit várnál el és az megint egy másik, hogy az emberek kit és mit beszélnek meg egymás között.

Normális emberek közül nem szivárog ki. De pl tudjuk, hogy a hr pont egy nagyon híg szakma...

2024. jún. 3. 08:48
 12/16 anonim ***** válasza:

11: De amúgy meg, végülis ha ki is derül, hogy lop és csal (mert mondjuk a munkahelyen eltulajdonít valamit), hogyan bizonyítják be, hogy a kérdező tudta róla ezeket a dolgokat? Akármennyire jól is ismerek valakit, az egyáltalán nem szentírás, hogy tudok arról, hogy simliskedik.

Nem egészen ez a példa, de volt, hogy a kedvenc kocsmámba lejárt valaki, többször elég jól eldumálgattam vele. Utána én elköltöztem, és csak majdnem 10 évvel később tudtam meg, hogy az illető akkoriban kemény heroinfüggő volt. Persze ez össze is passzol utólag visszagondolva avval, ahogy néha viselkedett, de én nem gondoltam volna róla. Más közös ismerősök meg tudták róla akkoriban is.

A lényeg, hogy épp így hihető, hogy a kérdező hiába ismeri, nem tud a törvényszegő dolgairól.

2024. jún. 3. 09:03
 13/16 anonim ***** válasza:

#12: A konkrét kérdés erről szólt, onnan tudjuk, hogy tudja...

2024. jún. 3. 09:30
 14/16 anonim ***** válasza:
13: Ez világos. De ilyen esetben simán mondhatná azt, hogy nem tudta róla.
2024. jún. 3. 10:24
 15/16 A kérdező kommentje:

#8: igen. Amúgy ezért nem akartam, róla rosszat mondani. A kérdésemet is ezért írtam ki, hogy mi ilyenkor a jó cselekvés.

Egy biztos, hogy énis új vagyok a nem teljes 4 hónapommal. Kicsit úgy érzem, hogy mélyen valahol engem is teszteltek, hogy milyen fajta ember vagyok akkor, ha egy másik emberről kell véleményt adnom.

A másik része, meg ott van. Mi van ha felveszik, esetleg pár hónapig megmarad a cégnél, és visszamegy a fülébe, hogy ez a falubélid nincs rólad jó véleménnyel, nem tanácsolta, hogy felvegyünk.

Amúgy ismerem. A helyi iskolában volt karbantartó, később már egyre több mindent bíztak rá. Azért küldték el, mert lopott. A tisztítószerektől kezdve, a csavarbehajtón keresztül mindent. Emberileg a szemedben nagyon mézes-mázas de a hátad mögött kicsinál, ahogy esélye van rá.

2024. jún. 3. 17:02
 16/16 anonim ***** válasza:
Ilyenkor ha nem válik be, és van olyan szemét a főnököd, hogy rád akarja kenni, simán lehet azt mondani, hogy azért olyan behatóan nem ismerted, hogy ezt az oldalát mutassa neked.
2024. jún. 10. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!