Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jó ilyenkor passzívnak maradni...

Jó ilyenkor passzívnak maradni, és inkább magamnak megtartani a véleményt?

Figyelt kérdés

Adott egy munkahely, ahol mostmár negyedik hónapja dolgozom. Szóval eléggé fiatal vagyok a cégnél.

A minap, a főnököm azzal jött oda hozzám, hogy képzeld Jocika jelentkezett hozzánk udvarosnak a faludból egy srác. Ismered?

Majd behívott az irodába magával és mutatta a laptopján a srácnak az önéletrajzát aki jelentkezett. Természetesen ismerem, sőt eléggé jól ismerem. Nyilván nem tagadtam le, így mondtam hogy ismerem.

Majd ezután jött a kérdés, hogy na és milyen ember?

Nem akartam bele menni semmiféle analízisekbe, hogy miket tudok róla, hogy micsoda köpönyegforgató, rafinált ember és még lop is ezt konkrétan tudja mindenki a faluban.

Ezért csak annyit mondtam, hogy józan életű ember, tehát nem iszik-drogozik. Igyekeztem minél felületesebb lenni.

Nem akartam, azt hogy az én javvalatomra hallgatva, vegyék fel, majd esetleg aztán később kiderülnek róla a dolgok, és én legyek a hibás, hogy de pedig te azt mondtad hogy...

..és azt sem akartam, hogy ott mindjárt lejárassam, ahogy kérdeznek róla, hiszen az rólam sem vet jó véleményt, ha a saját falubelimre köpködök.

Ti ilyen esetben hogy viselkedtek? Van e valami jó hozzá állás, ilyen esetben?

2024. jún. 1. 17:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Eleve azzal kezdem hogy csak látásbol ismerem. (Mivel nem vállalok felelősséget mások munkavégzéséért.)
2024. jún. 1. 18:06
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Tanulságból írom, hogy le kell tagadni.

Ugyanezt eljátszották velem is, hogy onnan vettek fel embert ahol én is lakom. Aztán a 2. nap jött a kérdés, hogy be hordom e kocsival.. hisz úgyis 1 helyről jövünk. Ezek után inkább nem ismerek senkit, még látásból se.

2024. jún. 1. 18:52
 3/16 anonim ***** válasza:
Professzionalisnak kell maradni. Megvan-e neki a tudása, ami az alapkövetelmény a munkához. Ha pl angolul kell tudnia, tudod-e, hogy beszéli a nyelvet. A főnök kb ilyenekre kíváncsi, nem arra, hogy nekkora suttyó munkán kivül, van-e szeretője a felesége mellett es hány cukorral issza a kávét.
2024. jún. 1. 19:48
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem egy nagy intellektualitást igénylő munkahelyről van szó. Vizeseknél vagyok, mint betanított szerelő. Ő pedig udvarosnak jelentkezett (közmunka programban). Gondolom a főnök kérdése nem arra irányult, hogy hány nyelvet beszél, hanem bizony arra, hogy emberileg milyen? Konkrétan megkérdezte, hogy piás-e? De az is felmerül sajnos ilyen pozicioknál, hogy mennyire megbizható, ha mondjuk lát egy szerszámos ládát, nem hordja ki belőle a szerszámokat, vagy bármit. Amúgy de, ez a srác ilyen, amit meglát azt viszi.

Csupán, csak azért nem mondtam el mert a kemény 3,5 hónapos pályafutásom alatt, nem akarok már az elején ilyen vagány lenni, hogy én így elmondok mindent, hiszen bennem sem bíznak rendesen.

Amúgy az autó nem játszik, mert hála istennek busszal járok.

2024. jún. 1. 20:45
 5/16 anonim ***** válasza:
Látásból ismered, kész. Ebbe nem köthetnek bele, hisz nem állítottál róla se pozitívat, se negatívat.
2024. jún. 1. 21:38
 6/16 Katona Dius ***** válasza:
51%

Én nem szoktam köntörfalazni, ha tudom az illetőről, hogy hogyan végzi a munkáját, akkor megmondom őszintén. Volt olyan, hogy egy ismerősöm jelentkezett egy helyre, ahova állandó embert akartunk. Az illető kb egy hetet bír mindenho, utána felmond, mert nem tetszik neki, hogy dolgozni kell. Megmondtam, hogyha egy hétre kell ember, akkor oké, de ha hosszabb távra terveznek, akkor ne is pazarolják az idejüket. Volt olyan, akiről megmondtam, hogy baj lesz vele, de mégis felvették. Tényleg baj lett vele.

Volt olyan, akire mondtam, hogy ez jó lenne ide, emberileg normális, a munkáját is jól végzi. Fel lett véve és mai napig meg vannak vele elégedve.

2024. jún. 1. 23:50
 7/16 anonim ***** válasza:

Nem érdemes ilyenkor hantázni. Alul nem fogják fel az emberek, de nekik is érdekük, hogy jó kollégákat vegyenek fel.

Nyilván nem kell részletebe bocsátkozni, de elmondhatod, hogy ismered, és nem javasolod a felvételét.

Rosszabb lesz, ha pozitívat kamuzol, felveszik, aztán kiderül, hogy te voltál aki félrevezette a főnököd

2024. jún. 2. 09:55
 8/16 anonim ***** válasza:
7: Kérdés, hogy ha negatívat mond róla, akkor az esetben biztosan nem veszik fel? És ha így történik, vajon eljuthat-e hozzá az infó, hogy kikérték róla a kérdező véleményét?
2024. jún. 3. 08:31
 9/16 anonim ***** válasza:
#8: Ez már teljes mértékben helyzetfüggő.
2024. jún. 3. 08:34
 10/16 anonim ***** válasza:
9: Én azért valahogy standardban elvárnám, hogy ne jusson el hozzá, hogy kikérték a véleményemet. Kérdés, hogy megsejtheti-e, és hogy egyáltalán tudja-e, hogy a kérdező ott dolgozik?
2024. jún. 3. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!