Miért nem jeleznek vissza?
környezetvédelmi technikus nekem is ez volt az első szakmám, mivel keménykötéses így kitörlésre se alkalmas. vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakmám - ez fogalmam sincs, hogy mit takar és mit tudsz ezzel kezdeni.
Irodai munkakörök a legfelkapottabbak, a többség egy klímás irodában akar csücsülni nem pedig a gyártósor mellett, így messze túljelentkezés van.
Keress munkaerő közvetítőket, pl WHC, hátha tudnak helyet ajánlani. hozzánk pl csak rajtuk keresztül lehet bekerülni, és aki beválik 1 év után átveszi a cég saját állományba.
Most őszintén, szerinted a környezetvédelmi technikus végzettségeddel mit kezdjenek a cégek? Te milyen potenciált látsz ebben a szakmában?
Esetleg vízműhöz, hulladékgazdálkodó céghez vagy valami hasonlóhoz talán bejutsz vele, de én erre elég kevés esélyt látok.
A másik szakmád talán egy kicsit életképesebb, bár az sem túl népszerű.
De 10-15 pályázattól ne várj sokat, az nagyon kevés. Add be a lehető legtöbb helyre, és ha a 100. után sem jeleznek vissza, akkor kezdhetsz pánikolni.
És vállalj el mindenféle állást, amit tudsz.
Nincs erre idő, mármint visszajelezni. Bunkóság, és semeddig nem tartana, de akkor is ez az igazság. Dolgoztam HR asszisztens ként, aki olyan pozícióra adja be az CV-t, ami egyeltalán nem releváns, ki sem nyomtatjuk. Nagyon sok ismerősömtől hallom: elküldöm erre is, hátha’……
Csak azokkal foglalkozunk, akik megfelelnek a meghírdetett munkára.
Pár nap eleve semmi, ha 2-3 hét után sem jeleznek vissza, akkor kezdj el lemondani az adott helyekről.
Meg mondjuk bocs, de sem a szakmáid, sem a nulla tapasztalatod nem vonzó senkinek. Van mondjuk nyelvtudásod, amivel kitűnhetsz? Pláne egy irodai munkánál, ahova sokan diplomával és/vagy komoly nyelvismerettel jelentkeznek. Vagy legalább bármilyen korábbi munkatapasztalatod van? Ha semmi, akkor még azzal is előrébb vagy, ha elmész a vendéglátásba, legalább átmenetileg.
4 hónap alatt közel 200 helyre adtam be az önéletrajzom Budapesten.
Ebből 26 interjú. Amiből kb. 10 egy vicc volt. Kb. 12-14 hely volt, ami talán jó lehetett volna, de eltűnt a hr szokásosan. Kettőért pedig nagyon tepertem. Az egyik sikerült szerencsére.
Jelenlegi helyzetben nagyon nehéz szerintem jó munkahelyet találni. A kis hazai kkv szektort nagyon kerüld én azt ajánlom, mert akikkel volt dolgom egy utolsó fillért nem értek finoman fogalmazva. Alapszabály, ha azt mondják, hogy mindenképpen hívnak, akkor 10/9 nem fognak. :)
Pár nappal a suli vége után azért ne jusson eszedbe kétségbe esni ennyire :D
A visszajelzések eleve elég gyérek lesznek arra készülj. Az irodai munkás piac nagyon telített minden fronton. A váll.ügy szakmádhoz pedig annyi, hogy igen tény hogy elég széles elhelyezkedési lehetőséget nyújt, de ajánlom, hogy az egyszeres (pénzforgalmi nyilvántartásos) könyvelés mellett, amennyibe a tanulmányok során nem mélyültetek el nagyon a kettősbe (gondolom a vizsga az egyszeresből volt), kicsit feküdj rá a kettősre mindenképp jobban, nézegess kettős könyvelő programokról bemutató videókat, esetleg könyvelés alapjai tanúsítványos kurzusok, hasonlók, mivel az egyszeres könyveléssel eleve igen csekélyek lesznek a lehetőséged. Cégek eleve kettős könyvelésre kötelezettek, ahova az egyszeresed gyakorlatilag kuka, könyvelőirodákba meg mondjuk szerintem nemigen vesznek fel csak ev-k könyvleésére egyszeresre embert, ott általába mindenhez érteni kell. Nem rossz irány, áltaános titkári adminisztratív feladatoktól kezdve a pénzügyi asszisztens/munkatárs/ügyintéző, számlázós ügyfélszolgálatos feladatokig bármi, de tiszteletteljes javaslatom hogy a kettős könyvelésre kicsit feküdj rá ha azon ismereteid nem mélyek annyira, és talán dobni fog az esélyeiden jócskán is pluszként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!