Váltanánok nettó 100 ezer forinttal többért?
Minden más ugyanaz, multi-multi, a caffeteria ugyanannyi, a Home Office ugyanannyi/hét, csak a bér 440 ezer forint helyett 540 ezer nettó lenne/hónap.
Viszont a mostani munkahelyem biztos hely, jól is érzem magam, beleszakadnom sem kell.
Mivel semmi sincs ingyen, valószínűleg több pénzért többet is kell dolgozni.
Azt mérlegelném, hogy mitől lenne jobb nekem +100.000-rel, kell-e nekem az a pluszpénz (nyilván, ha hozzádvágnák úgy, hogy tessék Gizi/Pityu itt van, költsd el, úgy bárki el tudná költeni - ki ésszel, ki eszetlenül), és milyen áron?
Megéri-e nekem pl. úgy, hogy minden másnap 12 óra, 1-1 nap pihenővel , stb.
Egy dolgot ne feledjünk:
szép és jó a kérdés felvetése, de életszerűtlen.
Amikor a váltáson töprengsz, nem tudhatod, hogy cet. par. a bér változás szituval kell-e számolnod.
Sosem tudhatod, milyen lehet a másik munkahely, mert vannak exogén változók. Pl.:
- földrajzilag hol van a mostani és a potenciálisan új munkahely; melyikhez kell kevesebbet utazni vagy mihez van közel, amit egybe tudok vele vonni
- hogy jövök ki a kolégákkal, milyen a "kémia" és ugye ezt semmiképp nem tudod az új munkahelyed kapcsán, amikor döntesz
- mi a 2 vállalat jövőképe és melyikkel tudok jobban azonosulni; s feltehetően az új munkahely kapcsán nem fogod ezt kerek-perec 100%-ban tudni az új helyen
- mennyire tudom összeegyeztetni a munkát a magánélettel, és ez megint ismeretlen
- mi a helyzet a túlórákkal (hétvégi plusz napok stb.)? megint csak sok esetben ismeretlen
- mi a helyzet az előrelépési lehetőségekkel? ahol most vagyok, mit ad ebben, ahova megyek, ott mi a helyzet?
- milyen iparágban vagyok? melyik az az iparág, amivel jobban azonosulni tudok?
- mi a helyzet a vállalati kultúrával és a CSR-ral? Ezt megint nem fogod tudni az új helyről...
Szóval korán sem csak a bér az, ami más... sok a bizonytalansági faktor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!