Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi történhet ha nem megyek el...

Mi történhet ha nem megyek el az időszaki üzemorvosi vizsgálat időpontomra? (De bepótolnám máskor)

Figyelt kérdés

Kaptam levelet a HR-től hogy xy napon jelenjek meg üzemorvosi vizsgálaton. Nekem nem jó az időpont, ezt egyből jeleztem is válaszlevélben, leírtam hogy azutáni héten viszont bármikor jó.

Erre nem kaptam választ hétfő óta.

Ha simán csak nem jelenek meg az időponton abból lehet bajom? Jeleztem hamar hogy nem jó, és ajánlottam is alternatívát.

(A “nem alkalmas” időpontban is dolgozok, csak az otthoni munkavégzős nap nekem (hibrid munkarendben vagyok hivatalosan) és őszintén nem akarok 4 órát utazni hogy kitöltsek egy űrlapot (nálunk ennyi az “orvosi vizsgálat”) de amúgy volt már olyan hogy kérdés nélkül beírtak az orvoshoz időpontra olyan napra amikor szabadságon voltam, a HR idi0tákból áll sajnos és mindig nyögvenyelős az üzemorvos, olyan is volt hogy elfelejtettek szólni hogy van időpontom..)

Mi lehet jogilag a következménye ha kitartok amellett hogy nem x, hanem y időpontban mennék a dokihoz?

máj. 16. 14:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Esetleg még tudom ajánlani a telefont, mint áthidaló megoldást. Igen hasznos eszköz, lehet rajta keresztül élő szóban kommunikálni.
máj. 22. 12:23
 12/21 A kérdező kommentje:

Írtam hogy hibrid. A héten nem vagyok bent. A kijelölt időpontom után fogok csak bemenni.

máj. 22. 12:29
 13/21 A kérdező kommentje:

Céges telefonunk nincs.

máj. 22. 12:30
 14/21 anonim ***** válasza:
Na, ez már viszont kamuduma.
máj. 22. 12:50
 15/21 A kérdező kommentje:
Mármint mi lenne a kamu duma? :D
máj. 22. 16:58
 16/21 anonim ***** válasza:
50%
Az, hogy a HR-nek nincs telefonja. Én simán kirúgnálak. Nagyon csúnya bírságot ki tudnak róni egy ellenőrzéskor.
máj. 22. 19:10
 17/21 A kérdező kommentje:

A hr-nek van, de nekem nincs. Vagyis van az irodában asztali, de azt nem tudom hazahozni nyilván.

máj. 23. 11:15
 18/21 anonim ***** válasza:
Semmi következménye nincs, tavaly év végén megszavaztak egy jogszabály módosítást, hogy központilag csak bizonyos -veszélyztetett- munkakörökben kötelező az üzemorvosi vizsgálat. Azonban központilag nem vezették ki a cégekre bízták, hogy a munkavállalóknak kötelezik-e vagy eltörlik, így pár helyen -teljesen indokolatlanul- megmaradt ez az eljárás. Hozzáteszem, hogy központi ellenőrzést csak azok a helyek kapnak ahol a pozíció veszélyességéből adódóan központilag kötelező az üzemorvosi vizsgálat és akkor róhatnak ki büntetést ennek hiányában. Innentől kezdve teljesen felesleges időpocsékolás üzemorvoshoz menni, de ha te késztetést érzel arra hogy megmérjék a vérnyomásodat és leolvass pár számot a látásvizsgáló tábláról akkor hajrá!
máj. 29. 00:58
 19/21 anonim ***** válasza:
#18: A jogszabály még nem lépett életbe (ha jól emlékszem, 09.01-jétől), szóval most még el kell mennie, főleg ha elrendelik. Ha meg a munkáltató kötelezi, akkor azután is mennie kell.
máj. 29. 07:09
 20/21 A kérdező kommentje:
Még ha megmérné a vérnyomásom akkor legalább valamilyen vizsgálatot kapnék az időmért cserébe, de csak ki kell tölteni valami papírt arról hogy dohányzok-e meg hogy a szüleimnek(!!!) milyen betegségei vannak (amit nem töltök ki soha, az rájuk és az ő orvosukra tartozik).
máj. 29. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!