Hogyan lehet elviselni egy életen át, hogy minden hete nagy része arról szól az embernek, hogy munkába megy és alig van szabadideje a hétvégén kívül?
Lassan 10 éve dolgozok már, de belegondolni is rossz, hogy az egész élet erről szól, hogy a hétköznap kb. nem áll másból csak, hogy felkel az ember készülődik, munkába be, mire hazaér már késő délután/kora este van és marad 3-4 órája a napból aztán alvás és ismétlés..
Cserébe természetesen a legtöbb ember nem is keres annyit, hogy ebből valami extra életet éljen , belefér 1 évbe 1 nyaralás meg nem kell éhezni, stb. de semmi luxus.
Egyre jobban gyötör ez a tudat nap mint nap, egyedül hétvégén érzem jól magam mikor végre itthon lehetek és azt csinálok amit akarok, nem kell időre kelni, ha nincs kedvem menni valahova nem megyek, akkor fekszek és kelek mikor akarok.. egyszerűen kínszenvedés hétfőtől péntekig az egész hét..
Nincs gond a munkakörülményekkel, csak azzal van bajom, hogy elvesz ennyi időt az életemből. Sajnos nem tudok extra időt kérni, fizetésben kompenzálják.
Az a baj máshova se tudok menni, vagy mehetnék valami napi 4 órás állásra de ott olyan keveset keresnék ami nem lenne elég a megélhetésre.
Hát, itt tényleg elég nehéz, de azért csak beszélni kéne a főnökkel.
Írjon át 6 órásra, de úgy, hogy 8*4-ben dolgozol, akkor lesz +1 szabadnapod minden héten.
Én nagyon sajnálom az ilyen embereket.
Én is voltam ilyen helyzetben. Passzív jövedelem a megoldás nektek is.
Nem élvezel semmit az életben, csak, hogy hétvégén sokáig alhatsz. Hát akkor nem csoda.
Szar helyen dolgozol. De azért nem annyira szar, hogy ne lenne időd egész nap ezen gondolkodni. Nincs családod.
Csupa olyan dolog, amiről más tehet, te még véletlenül sem.
Tudod, kiscsillag, a világ nem fog hozzád alkalmazkodni.
Hasonló a helyzet. A munka csak elvesz, emellett nem is lehet fejlődni. Operátorként dolgozok, és kb arra kell számítani, amit az ember gondol: darabszám ezerrel, csak a szalag hiányzik.
Munka után fáradt vagyok, agyam sincs már,nem tudok haladni normálisan a dolgaimmal...csak hétvégén. De akkor is, ha éjszakás vagyok, akkor ugye pénteki napon bemegyek dolgozni, de naptárilag már szombatból vesz el 6 órát. Munka után pedig jön az alvás. Szóval, másfél napnyi szabadnap van kb csak, az éjszakás hét után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!