Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem megy a munkakeresés. Mit...

Nem megy a munkakeresés. Mit rontok el?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Év eleje óta nincs munkám, elkeserítő a helyzetem. Több szakemberrel átnézett, összeszedett önéletrajzom van, piacképes szakmám (logisztika, szállítmányozás), amiben csak fél évet dolgoztam. Német nyelvtudásom B2 szintű. Nagyon sok helyre beadtam a jelentkezésemet, olyan helyeket is kerestem fel telefonon, akik nem keresnek munkaerőt, de hátha. A telefonban határozott vagyok, jól kommunikálok, udvarias vagyok. Néhány helyen bíztató volt a jelentkezésem, mégsem jeleztek vissza. Interjú nulla.

Állásportálokon aktív vagyok, de hiába jelentkezem, sehonnan nem keresnek. Ismeretségem ami van, már régen kimerítettem.

A kevés releváns tapasztalatom a baj, vagy mit rontok el?

Az ország nyugati részén lakom, ha ez számít. Családanya vagyok, külföldre nem szándékozok menni semennyi időre, belföldön szeretnék elhelyezkedni.

Tapasztalt munkakeresők írjanak kérem, már nem tudok kihez fordulni.

2024. ápr. 22. 08:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Amit én vettem észre, hogy munkanélküliként baromi nehéz munkát találni. Viszont nagyon gyorsan behívnak interjúzni, ha éppen dolgozol valahol vagy diák vagy. Nem tudom a pontos okát. Amikor 2022 júniusában végeztem az egyetemmel akkor még abban a hónapban egyből találtam is munkát. 3 hónapig bírtam, akkor csapot papot otthagytam. Pihentem egy kicsit, elkezdtem keresni és másfél évig semmi. Aztán nagynehezen lett valami amit ugyancsak rühellek, de ha így adom be valahova, akkor egyből sokkal több cég engem választana, legtöbb melót én mondtam vissza mert hulladék, de még is én válogathatok.
2024. ápr. 22. 09:36
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

6 Mindenhol kérdezik a gyermeket, és azt, hogy konkrétan hányan vannak és milyen korúak.

Mondhatsz mindent, hogy a felügyeletük megoldott, hogy HO-ba dolgoztál, hogy nem probléma ha betegek, mert tudsz dolgozni-nem érdekli őket.

A férfiaknál nem kérdezik.

2024. ápr. 22. 09:39
 13/21 anonim ***** válasza:
80%
10 Mert nem gondolkodnak: Ahelyett, hogy egy vérprofi nyugdíjast, vagy ny.dij előtt állót hívnának be-aki már tizedannyiba kerül a munkáltatónak-és szépen gyakorlatba betanítaná az ifjuságot:D De ehhez gondolkodni kéne,azzal a cseppnyi aggyal ami adatott minden embernek, ami meg némely HR-es probléma. Főleg, hogy nem előre nézz. Aztán csodálkoznak, hogy a munkák úsznak, az emberek nyakig ki vannak zsigerelve, és aki csak tehet egy nyugisabb állást keres.
2024. ápr. 22. 09:43
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
13+Még annyi, a szakmában lévő nyugdíjasoknak, vagy nyugdíj előtt állóknak, valaha volt egy kiváló mentora, és az a tudás van tovább fejlesztve, ha ilyen sokáig képes volt ebben a szakmában maradni. Mert hogy ez minden csak nem egy nyugdíjig kihúzható állás. Átlag 10 év annyit bír az átlag ember.
2024. ápr. 22. 09:47
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Tessék:

A vezető kiváló: Sevecsek István-évtizedek óta a pályán levő ember

Vannak tré részlegei, ahol az emberek nullák (azóta nem melózom velük, mióta azok ott vannak, egyéb iránt éveken keresztül dolgoztam velük), és vannak jó részlegei.

Ha a HR-es nem egy elvakult singli, gyerekgyülőlő Ms.Pitchus akkor az orránál tovább lát. Náluk vannak idős nyugdíjasok, akik tudnak, akiktől tudsz tanulni Bp-en. Ha felvesznek igyekezz az idős mellé kerülni, ha jóvá akarsz válni:

[link]

Sok szerencsét.

2024. ápr. 22. 09:59
 16/21 anonim ***** válasza:
51%
15+ Jah még annyit: A dél-Magyarország részt hanyagold. Bp.-re összpontosíts.
2024. ápr. 22. 10:14
 17/21 anonim ***** válasza:
86%
Azt, hogy vidéken laksz. A vidék halott, Pestre kéne költöznötök a gyereknek is több lehetősége lesz ott minden (oktatás, munka stb) szempontból.
2024. ápr. 22. 10:27
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy Pesten meg azt sem tudják a munkáltatók, hogyan válogassanak a nagy merítésből. (Tapasztalat).
2024. ápr. 22. 12:58
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy csináltam, hogy az önéletrajzom nagyon szépre csináltam, és az emailben mindig arról írtam, amit elvárnak. Szóval "tükröztem" az igényeiket, azonnal mondtam, én azt tudom, abban jó vagyok, és XY a tapasztalatom abban. Próbáltam egyből tudatni velük, hogy én vagyok az ideális.

Az önéletrajzomban is szépen részletezem, miket csináltam a munkám során. Egy jó kép van rólam, kék ingben, professzionális megjelenés/komoly arckifejezés.

2024. ápr. 22. 13:15
 20/21 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem a fél év tapasztalat és a kisgyerek együtt a probléma, nulla tapasztalatod van így kb. a szemükben, hiszen a gyerekes évek alatt a fél év alatt tanutak is elkoptak. Nem tanultál ez alatt semmit? NyelvTUDÁSOD van vagy csak nyelvvizsgád? Nagyon nem mindegy, mert a papír, passzív nyelvtudás önmagában nem elég egy logisztikai álláshoz. Ne csak a szakterületeden keress hanem mindenféle egyszerűbb egyéb admin/koordinátori munkákat is, esetleg recis, általános irodai munkákat stb. Excel, Word, MS office programokban, levelezőprogramokban stb. legyél naprakész.

Ha nagyon nincs semmi akkor Magyar Posta, Volán, MÁV, Budapesten BKK/BKV - itt azért elég alacsony a léc egy "tucat" irodai munkához általában. Aztán majd mehetsz tovább ha összegyűlik kis tapasztalat.

Ha még ezek sem jönnek össze, akkor sajnos szakmán kívül keress valamit, eladó, árufeltöltő, gyár.

2024. ápr. 23. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!