Visszamenőleg több mint 1 évvel lezárhatják a munkaviszonyomat?
Nálam volt hasonló, ott az volt, hogy elírták az adataimat a NAV felé leadott bevallásokban. Tehát utalták a jarulékot utánam, meg leadtak egy TAJ vagy adószámot, de ez utóbbi hibás volt. Fura, hogy a NAV emiatt sose szólt, háziorvosnál derült ki, hogy nem fizetnek utánam járulékot. Szerintem a NAV-nál beérkezett x száz munkavállaló után a járulék a cégtől, és az összeg oké volt, de ők nem párosítgatták adószámokhoz. A munkáltatóm utólag korrigálta a hibát.
Talán itt is ilyen emberi hiba van, ahogy írta egy hozzászóló korábban.
"Nekik nagyon sok ismerősük van mindenhol tehát ki tudnám belőlük nézni, hogy eltudják intézni simán az ilyet."
NAV-nál biztos nem. Ott senki nem kockáztatja meg, hogy bilincsben vigyék el!
"Szerintem a NAV-nál beérkezett x száz munkavállaló után a járulék a cégtől, és az összeg oké volt, de ők nem párosítgatták adószámokhoz. "
Nem is fogják, mivel a fizetendő járulék (akár 50, akár 3 ezer dolgozó után) egy összegben könyvelődik fel a munkáltató adófolyószámlájára. Soha nem párosították össze a dolgozókkal, mivel a munkáltató készfizető kezesként felel a dolgozóktól levont járulékokért. Tehát nem is kell, hogy összepárosítsák a dolgozókkal! OKÉ? Ilyen soha nem volt és nincs is rá szükség!
Két dolog történhetett:
1./ Valóban tévedés történt valamelyik dolgozó munkaviszony megszüntetésénél és véletlenül a te adataiddal futott az be a NAV-hoz.
2./ Direkt csinálta a munkáltató és most próbálja mosni a kezeit.
Első kör -> kormányhivatalokban találod a munkaügyi/foglalkoztatás-felügyeleti hatóságokat. Ott tegyél panaszt, mivel ez munkaügyi jellegű probléma, nem adóügyi. Majd utána a felügyelőség bevonja a NAV-ot hivatalból az eljárásba, ha szükségét látja.
Mielőtt elindulnál szívesen látnám a NAV által küldött értesítést, hogy konkrétan mi áll benne...
Ugyanis nem kizárt, hogy fontos információval szolgálhat.
"Tehát nem is kell, hogy összepárosítsák a dolgozókkal! OKÉ? Ilyen soha nem volt és nincs is rá szükség!"
Te most miért vagy ideges? Én se írtam, hogy a NAV-nak össze kéne párosítania az utalt összeget az emberekkel. Próbáltam magyarázni a kerdezőnek, hogy mi lehetett az oka, hogy a NAV-nál nem jött elő eddig a hiba.
Van benned segítő szándék, de kicsit csiszolj a stílusodon.
Egyáltalán nem vagyok ideges. Én mindig így fogalmazok. Egyértelműen, és kiemelve a lényeget. A mondatvégi írásjeleket is annak megfelelően használom, ahogy a mondat megkívánja. Ha felhívom valamire a figyelmet, akkor felkiáltó jelet teszek, ha kérdezek valamit, akkor kérdőjelet. :)
Nem tudok róla, hogy mocskos szavakat használtam volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!