Mit válaszoljak arra az interjú kérdésre, hogy miért akarok váltani?
Fél éve dolgozok a mostani helyemen, a kollégák nem segítőkészek, nem jövök ki velük jól, a főnököm szintén kiállhatatlan.
Lesz interjúm a héten, illetve jövő héten is. Mit válaszoljak, ha felmerül az a kérdés, hogy mégis miért akarok én fél év után váltani?
Tudom, hogy én jövök ki rosszul abból, ha igazat mondok, mintha velem lenne a baj. Viszont abban a kollégákkal egyetértünk, hogy a főnökünk alkalmatlan a vezetésre.
Ha mondjuk az önéletrajzodban az áll, hogy párhavonta más helyeken dolgozol, akkor nem lennék őszinte, mert azt fogják gondolni, hogy neked mindenhol bajod van, valójában meg csak nem szeretsz dolgozni/nem vagy kitartó/ilyesmi.
Ha viszont előtte hosszabb ideig dolgoztál valahol, több évet akár, akkor simán lehetsz őszinte, elmondod, hogy itt nem jó a csapat, nem tartod kompetensnek a főnököt, a korábbi helyen viszont jó volt ez, az, amaz…
Én megmondtam az őszintét. Egy 6 éves munkaviszonyt hagytam ott mert lelkileg, fizikailag is ki voltam merülve. Utána 3 hetet voltam egy cégnél, de gyorsan rájöttem hogy nem nekem való. Aztán 2 hét munkanélkülin voltam, majd 9 hónapot dolgoztam egy újabb cégnél, ott meg volt varialva a muszakbeosztás 9 hónap alatt 3-szor. Szerintem ez volt a fétisük.
Most 1 éve egy újabb cégnél vagyok. Interjún megmondtam az őszintét mindefyikről.
Munkahelyeim elsőtől a mostaniig: 2 év
5 év
12 év
6 év
3 hét
9 hónap
És a mostani 1 éve tart.45 éves vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!