Ha egy vállalatnál spórolást, megszorításokat jelentenek be, az miért nem vonatkozik a vezetésre?
Nálunk már tavaly bejelentették,hogy nem megy annyira a cég, megszorításokra, költségcsökkentésekre kell számítani.Áthelyezések is vannak, amik fizetéscsökkenéssel járnak a dolgozóknak.
Én senior besorolású vagyok, az alapbérem megegyezik egy középvezető alapbérével.Ezt, még a többi senior harcolta ki.
Viszont, a középvezetőknek van mindenféle extra juttatása, extra prémium, vállalati autó, extra privát EÜ biztosítás....stb.
Amikor volt egy megbeszélés ezekről a megszorító csomagokról én megkérdeztem, mi van a vezetői privát gépjárműhasználattal, korlátlan üzemanyagkártyával, erről van-e kimutatás.Fél percig olyan csend lett,hogy a legyeket hallani lehetett volna.Aztán, gyors tématerelés.
Ha már megszorítunk, illene korlátozni a privát gépjárműhasználatot.Sokuk nyaralni is szolgálati autóval jár Spanyolországba.
rövid válasz: mert ez Magyarország, és így működnek sajnos a dolgok.
A közép/felsővezetői juttatásokhoz valószínűleg azért sem akarnak nyúlni, mert akkor megindulhatna azon a szinten is egy fluktuáció, a középvezetők elmennének másik cégekhez, ahol jár a céges autó, stb.
Nem tudom, mennyire cserélődnek a dolgozók a cégnél, de szeretnék gondolom, ha legalább a vezetői réteg viszonylag stabil maradna. Ez valamilyen szinten egyébként a beosztottaknak is érdeke, te sem örülnél, ha évente új főnököd lenne, mert az aktuális épp továbblép, ahol jobb juttatási csomagot kap.
#7:
- a dolgozók, mert túlóráznak, annak ellenére, hogy tudják, nem fizetik ki
- a dolgozók közvetlen felettesei, akik elrendelik a túlórát, tudva azt, hogy a cég úgysem fizeti ki
Viszont ha az összegyűjtött túlórákat később lecsúsztathatják, szabadnapokra válthatják vagy ilyesmi, akkor szerintem az úgy okés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!