Semmi köze az olvasás szeretetéhez, mert nem azért fogják fizetni, hogy átolvassa a munkaidejét. Szerintem a könyvesbolt méretétől és lokációjától is függ. Esetleg, ha van egy kávézó is a boltban, akkor nagyobb a pörgés, több az ember, így kevésbé unalmas. Ha csomagátvevő hely is a bolt, akkor az még egy feladattal több, ami színesíti a munkaidőt.
2024. ápr. 6. 00:23
3/8 anonim válasza:
Azért azt nem mondanám, hogy semmit nem számít, ha szeretsz olvasni. Nyilván jobban fogja szeretni ezt a munlát az, akit érdekel, amit áru (ez minden bolttal így van).
Nyilván izgalmasabb, ha pl. érdekelnek az új kiadások, ha szeretsz könyvekről beszélgetni (így jobban tudsz ajánlani, segíteni az esetleg téged kérdező vevőknek).
Egy ismerősöm dolgozott könyvesboltban. Volt, hogy tőle kérdeztek könyvekről (x írónak mik az újabb könyvei, melyikek a népszerűek, "milyen könyvek vegyek anyámak/tesómnak/barátnőmnak", stb.)
Ő szeretett ilyesmikkel foglalkozni.
2024. ápr. 6. 01:38
4/8 anonim válasza:
Nem árt, ha szereted a könyveket. Inkább a fizetésen aggódj 😃 nekem álommeló lenne.
2024. ápr. 6. 08:06
5/8 anonim válasza:
Ó, én rendszeresen látom az eladókat olvasni. Egy kis boltban nem akkora forgalom, hogy 2 vevő közt ne férne bele. Én asszem ellennék egy ilyen helyen egy ideig. A pénz gondolom nem csillagászati, de kárpótol, hogy azt veszek a kezembe, amit akarok.
2024. ápr. 6. 08:11
6/8 anonim válasza:
Nem az, én nagyon imádtam ott dolgozni 🙂 Szeretnék is visszatérni majd oda dolgozni, de sajnos tény, hogy a fizetés nem túl combos.
2024. ápr. 6. 10:43
7/8 anonim válasza:
Nem az!
Főleg most, hogy spórolnak a dolgozói létszámon.
Szóval van egy eladó. Az összes vevő azt az egyet nyúzza. Cukik az olyan kérések, hogy hallottam a verset a Mária Rádióban, nem tudom a szerőjét, se a címét, de azt szeretném megvenni.
Aztán berongyol az 5 tagú Németh család. Nézed, ahogy a 3 éved Tiboldka sorra borítja le a könyveket, miközben Te próbálnál könyvet ajánlani egy kriminális hölgynek.
Ja, és jártam úgy, hogy miattam kellett új kasszát nyitni, mert a másiknál nem működött a kedvezménykupon.
2024. ápr. 6. 13:18
8/8 anonim válasza:
"Nem ha szeretsz olvasni." Meg éhen halni, mert a gombokból amit ott fizetnek kb azt lehet :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!