Pszichiátriai betegek dolgozhatnak az egészség ügyben?
Valószínűleg igen és máshol is,de attól függ mi volt a betegsége.
Az,hogy valakinek volt pszichiátriai kezelése,vagy volt bent egy ideig,az nem azt jelenti,hogy pl. egy szadista pszichopata,vagy ilyesmi.
Én is voltam egyszer 16 éve 1 hetet,mert úgy berúgtam,mint az állat és egy idióta ismerősőm kihívta a mentőket.Ennek ellenére semmi bajom azóta.
Olyan, hogy "pszichiátriai beteg" nem létezik, ez gyüjtöfogalom, beletartozhat a sorozatgyilkos is, meg egy depressziós is, illetve lehet akár egy sima idegösszeomlás miatt is kezelés alatt.
Szóval erösen függ attól, mi is a problémája, de a legtöbb esetben nem akadály.
Ő praktizáló háziorvos pedig a facebook megosztásai alapján eléggé súlyos skizofrén tévképzetek sújtják...
A legtöbb szakorvos alapból az. És még mielőtt nekem rontanátok: sokuk miként beszél a betegekkel? Mennyire túlfejlett egóval tombolnak másokon?
Magától értetődő, hogy vannak normálisak is közöttük, de az én szememben nem tartozik ebbe a kategóriába például az, amelyik 150 kilós vágósúllyal a széken terpeszkedve odalöki a betegének, hogy "Le kéne fogyni!"
Betegség és betegség között is van különbség. Nem mindegyik hat ki a társas kommunikációra és a munkavégzésre.
Na már most, ha az állasinterjúd sikeres volt, akkor már egy jel, hogy a betegség nem befolyásol a munkavégzésben, de az üzemorvos nyílváníthat téged alkalmasnak a munkára. Ő neki ehhez tudnia kell, hogy milyen gyógyszert szedsz és mire. Esetleg elolvashatja a kórtörténetet, hogy lássa, mik a pontos tünetek és a tünetek alkalmatlanná tesznek-e a munkára.
Nem minden munka ugyanaz. Nem mindegy, hogy 12 órás fizikai munka mellett te beszedsz olyan gyógyszert, amitől elgyengülsz fizikailag vagy ugyanezt a gyógyszert beszeded egy 8 órás egesz nap a monitor előtt ücsörögsz munka mellett.
Az üzemorvos látja, hogy a gyógyszer, a tünetek meg az aktuális állapota a munkábaállni készülő embernek olyanok, hogy egészségügyben ez akadáky lenne vagy nem. Ha nem, akkor dolgozhat, ha igen akkor el se jut odáig, hogy dolgozzon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!