Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Minden fiatal ilyen hisztisen...

Minden fiatal ilyen hisztisen áll a munkához? Vagy csak kifogtam egy ilyet?

Figyelt kérdés
Van egy fiatal kolléganő, éveken keresztül dolgoztunk együtt egy adott részlegen. Ő 8 éve van itt, én 30. A lány áthelyezték máshova, egy olyan helyre ami fizikailag megterhelőbb. Erre ő bepöccent, és kérte a visszahelyezését a régi helyre ami fizikailag könnyebb. Egyenesen el is mondta ezt, a fentebbvalóknak, hogy ő nem bírja azt a munkát, illetve az egészségi állapotába kezd kerülni. Mi eza hiszti? Nekünk ha anno azt mondták állj a sarokba oda álltunk, itt meg ilyenek meg vannak engedve, ha nem bírja akkor jaj nem baj nem bírja. Ez jó így? Amúgy nem lusta ember, de akkor is... Hogy mer így szembe menni mindenkivel? Tiszteletet nem tanult?
2024. márc. 21. 21:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%

Te bölcsödés vagy? Vagy felnőtt ember?

Csak mert az értelmes, egészséges önérzettel rendelkező felnőtt nem hagyja, hogy egy szardarab a sarokba parancsolja, csak azért mert ő magasabb polcon van!

A kolléganőd kiáll magáért, a fiatalabb generáció nem hagyja magát. Drukkolok nekik!!!

2024. márc. 21. 22:05
 12/25 anonim válasza:
95%

"Mi eza hiszti? Nekünk ha anno azt mondták állj a sarokba oda álltunk, itt meg ilyenek meg vannak engedve, ha nem bírja akkor jaj nem baj nem bírja. Ez jó így? Amúgy nem lusta ember, de akkor is... Hogy mer így szembe menni mindenkivel? Tiszteletet nem tanult?"

Nem a kommunista diktatúrákban vagyunk, jól teszi, hogy kiáll magáért, nehogy már egy munka miatt menjen tönkre.

2024. márc. 21. 22:10
 13/25 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem meg mindenki megválaszthatja mit dolgozik. Ha nem tudnak megegyezni, nem elég fontos a cégnek, akkor mehet máshova (ha tud). Mindenkinek fel kell mérnie, hogy mennyit ér és ez alapján kiállnia magáért és válogatni.

Én 22 vagyok, össz-vissz 2 év gyakornoki tapasztalattal, de ennél sokkal "hisztisebb" vagyok. De reálisan. Azaz elvégzem azt, amire felvettek, ami kifejezetten értékes, megbecsülnek stb. De kiállok az igazamért, illetve simán elutasítanám/elutasítottam a nem megfelelő munkáltatókat (pl kötelező túlóra, homeoffice hiánya, rugalmatlanság, alacsony fizu, trükközések, unalmas munka, szakmán belüli alja munka stb.)

Lett munkám, elégedett vagyok vele minden szempontból. (Első nem diák munka)

2024. márc. 21. 22:42
 14/25 anonim ***** válasza:
95%

Majd a főnök eldönti, hogy neki belefér- e. Amúgy lehet, hogy jobban reagál egy fiatal "hisztijére", mint a tiedre, mert ő hamarabb és bátrabban fel fog állni egy olyan helyről, ami nem felel meg neki, mint te.

A munkatárs nem neked tartozik dolgozni, hanem a cégnek. Amíg nem tolja sunyiba rád a saját dolgát, addig nincs hozzá közöd.

2024. márc. 21. 22:50
 15/25 anonim ***** válasza:
94%

51 éves vagyok, de a kolléganőddel értek egyet.

Egyáltalán, milyen alapon helyezték át másik munkakörbe? Őt egy adott beosztásba vették fel, nem arra, hogy oda küldjék, ahol éppen szükség van rá. Ha pl. valakit karbantartónak vesznek fel, akkor jogosan utasítja el, ha takarítani küldik. Arra a takarítónő van, és őt nem erre vették fel.

2024. márc. 21. 23:48
 16/25 anonim ***** válasza:
94%

Teljesen normális a hozzáállása. Mondom ezt úgy, hogy nekem nincs bajom speciel a fizikai melóval, én szeretek aktív lenni, felpörget a mozgás.

DE ha jelentkezek egy akármilyen munkára, az azt jelenti, hogy én azt a munkát vállaltam el, azokkal a feltételekkel, feladatokkal, amiket eredetileg kellett végeznem. Krvára nem tetszene, ha csak úgy áthelyezgetnének kérdés nélkül, mondjuk én nem rinyálnék, hanem felmondanék a fszba, ha nem tetszik az új feladat és nem hajlandóak visszarakni. :D Ennél kisebb dolgok miatt is mondtam már fel.

2024. márc. 22. 00:07
 17/25 anonim ***** válasza:
94%
#16-tal egyetértek. Miért hiszti minden egyből, ami nem valaki gondolkodásmódja szerint van? Szimplán nem akar meggebedni a fiatal kollega. Szerintem teljesen jogosan, és jól teszi, hogy felszólalt.
2024. márc. 22. 00:51
 18/25 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen igaza van. A hisztis te vagy.
2024. márc. 22. 06:54
 19/25 anonim ***** válasza:
93%

Fú, igazi Karen/Kyle vagy 😅

12 óra meló után fölgyüvünk a bányábó', zasztán mögyünk végigkapáni 1 hektÁrt, és még lemorzsójuk a kukoriccát 😂

Ugye?

Semmi közöd hozzá, hogy mennyit bír. És a munkába se kell belerokkanni, a te kedvedért meg főleg nem.

2024. márc. 22. 07:37
 20/25 anonim ***** válasza:
90%

"ezt is meg fogom neki mondani"

Majd jól a képedbe röhög vagy elküld a fenébe. Vagy nagyvonalúan nem mond semmit, hanem elkönyvel magában egy múlt században ragadt, begyöpösödött bolondnak, akivel nem kell törődni.

2024. márc. 22. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!