Munkahelyen mondjuk gyárban, milyen esetben jogos beárulni egy munkatársat a vezetőnek? Vagy minden esetben szánalmas az árulkodás?
Szerintem sincs erre egyértelmű válasz. Vagyis de. Az, hogy attól függ.
Egyébként én ismerek olyan gyárat, ahol konkrétan kb. III/III-as rendszer uralkodik, és ELVÁRÁS, hogy besúgjanak és leadják a drótot a kollégákról az emberek. Hadd ne mondjam, mi a nagytöbbség véleménye erről, de hát ez van. Jól fizet a cég, sokan ezért így is bevállalják.
Ha apróságról beszélünk (időnként telefonozik az ember, amikor épp nincs különösebb dolga, pedig elvileg nem szabadna), akkor jó nagy gerinctelenség lenne beárulni.
Ha amúgy nem hajlandó megcsinálni semmit, a többiekkel végezteti el a saját melóját, ha meg segíteni kéne, hirtelen "rájön a hasmenés", illetve hasonlók, ráadásul hiába szólsz rá többször, csakazért is ezt csinálja (mondván "nem vagy te a főnököm, törődj a magad dolgával") akkor azt hiszem minden épelméjű ember elgondolkodna, hogy ezt jelentse.
1, ha megkeseíti más életét. Pl. amit mondtak, verekedés, lopás a másik goldozótól.
2, ha olyan dolgokat csinál, ami veszélyes. Más megsérülhet, mert felelőtlen, nem tartja be az (értelmes) munkavédelmi szabályokat.
3, ha rendszeresen nehezíti mások munkáját. A sajátját nem jól végzi, így más szop helyette. Nyilván nem egy-egy alkalomról van szó, mindenkivel előfordul. De mikor szólsz és ugyan úgy rendszeresen rossz minden.
Én akkor beszélnék, ha:
- az én munkámra vagy biztonságomra rossz hatással van vmi, amit a másik elkövetett
- a másik fenyeget, zsarol
- ha vmi nagyon durva dolgot követett el
Piti dolgok miatt nem mennék árulkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!