Mi a vélemény a kötelező munkahelyi uniformisról?
Én úgy gondolom, a legtöbb helyen a munkaruhanak van értelme, az egyenruhának is sokszor, de a kettő nem feltétlen esik egybe. Egyenruhát azért nem szeretem, mert mindenki másban érzi jól magát, és más áll jól neki.
Én pl saját magam elé állítottam egy dress code-ot, és így évszaktól függően 3 fele munkaruham van (anyagban es szabasban is elternek), de nem szeretném, ha bármelyik hivatalos elvárás lenne.
Hasznos lenne, ha normálisan lenne kivitekezve.
Ámde heti 5 napra kaptnk egyetlenegy blúzt. Nyáron kicsit vicces, mert hiába kötelező hordani, senki nem akar a 35 fokos hőségben 5 napon át ugyanazt hordani. A színe fehér. Ami azért vicces, mert koszolós, nagy mocsokkal járó feladataink is vannak. Az egyenruha minőségéről ne is beszéljünk. A legvacakabb kínai minőség, a többszörösére túlárazva.
Szóval hasznos dolog lenne az egyenruha, csak a munkáltató naaaagyon szeret spórolni, így semmi értelme nincs.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Elvileg még itt is adnak "egyenruhát". 😅
Én alapvetően nem vagyok ellene, de szeretek olyan munkahelyen dolgozni, ahol nincs. Bár van olyan munkakör / hely, ahol hasznos. Ilyenek pl. az állami szervek képviselői, hogy könnyen fel lehessen őket ismerni (rendőr, tűzoltó pl.), ill. megértem azt is, ha bizonyos helyeken ügyfelekkel foglalkozó munkakörökben jó, ha képviseli a márkát az illető valahogy + van olyan hely, ahol tulajdonképpen balesetvédelmi munkaruha van... az is uniformis sokszor, csak nem a márkaépítés vagy az illető felismerése a fő szempont, hanem balesetvédelem.
Van, ahol sztem fölösleges / abban az adott formában fölösleges, de ha a munkáltató ezt akarja, szíve joga.
Én is úgy gondolom, hogy olyan helyeken lenne/van rá szükség, úgy igazán, mint boltok dolgozóinál, a vendéglátóiparban, a turizmus több ágán belül, tehát ahol emberekkel kell foglalkozni.
A szállodaiparban voltam gyakornok, és nagy valószínűséggel abban is fogok elhelyezkedni, ott meg ugye van is egyenruha, de nem zavar, nem okoz gondot a viselése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!