Miért nem azokat a kollégákat mobbingolják, akik bomlasztják a csapatot, hátráltatják a munkát és toxikussá teszik a légkört?
Figyelt kérdés
Miért inkább azokat, akik próbálnak jók lenni, tepernek, két körömmel kapaszkodnak az állásba, vagy akikkel számonkérés nélkül és következmény nélkül meg lehet tenni? Tényleg ők ártanának?2024. márc. 6. 15:12
11/14 A kérdező kommentje:
Ez a baj, pedig ezeknek az eltávolítására létezik törvény, ráadásul a főnök is megtehetné hogy kirúgja az ilyet, mégse teszi. Az is támad arra, aki teper.
2024. márc. 8. 14:03
12/14 anonim válasza:
Bátor harecos lovas népek leszármazottai vagyunk, harcosságunk a bántalamazásban maradt meg, de az önbizalmunk oda, hát ezért.
13/14 anonim válasza:
Ez is csak magyarországi munkáltatói hozzáállás, hogy azokra szállunk rá, akik ontják a teljesítményt és viszik a hátukon a céget, és azzal becsülik meg őket, hogy több az elvárás, kevesebb a megbecsülés, és fele annyit sem néznek el nekik. Gratulálok.
14/14 anonim válasza:
Nekem most volt egy nagyon durva megalázásom. Olyan dolgokat varrt az egyik a nyakamba, amiket meg se tettem. Na most lehet korrupt a banda és szerintem kiakarnak csinálni! Erre menne ki a játék, de semmi mással nem tudnak gyanúsítani csak, hogy "csúnyán beszélek". Igen ez az egy indokuk, amiért ma behívtak, mert állítólag alpári vagyok. Minden műszakban 100%-os teljesítmény és itt az eredménye. Nagyon gyűlölnek tudom, mert ilyen rossz érzetem nem is volt soha. Bármit csinálok minden műszakra jut a hülyeségükből és még volt pofája megkérdezni, hogy "alkalmas vagy-e a munkavégzésre". Hát én azt hittem nekimegyek, amikor valótlan dolgokat kezdett sorolni, mint egy inkvizíció olyan volt az egész. Kérdezgettek és azt mondta a fő szó szóló, hogy a tetteimnek súlyos következményei lesznek felőlük (amiket el se követtem). Hiába védekeztem/védekezek többen vannak és olyan, mintha maga a gonosz irányítaná ezeket az embereket. Szó szerint éreztem, ahogy beléptem az irodába "nem volt jó a légkör". Attól rettegek, hogy erre ki is rúgnak ok nélkül!!!!!!! Ember mondom ez, hogy történhet meg? Pont velem, aki annyira odafigyel még a mozdulataira is és arra, hogy hallják a hangját, ha mondjuk napszaknak megfelelően köszön valakinek, vagy segít egy idősnek vagy gyermeknek, ha éppen eltéved stb... Odahaza a család tud az esetről, amit részletesen monitorra nem vinném, mert sértené az elkövető kolléga jogait és a cég hírnevét. Kérem alássan ez bárhol előfordulhat. Volt egy munkahelyem, ahol azért fordult ki a kolléga önmagából, mert "rosszul néztem" magam elé és azért, hogy a szöveget lássam kissé kimeresztettem a szememet, erre majdnem nekem jött, hogy "mit meresztegeted a szemed?". Volt egy nagyon régi munkahelyem, ahol éppen beteget ápoltam a beteg befulladt és jött egy dagadt kolléga nő. Kitámasztottam a beteget, hogy le ne guruljon a köhögés közben, erre olyan erővel elrántott a betegtől, hogy padlót fogtam majdnem és egy infúziós állványba megkapaszkodva sikerült talpon maradnom a másik kezemmel az ágytámlába kapaszkodva. Nem is tudom, hogy bírtam ki azon a helyen is, de a beteg feljelentette a kollégát, mert látta mit művelt, de még én jöttem ki negatívan belőle, az eset után néhány nappal verbálisan bántott úgy, mint ezek. Azt mondta, hogy "buta vagy, mint a tök" meg "hülye gyerek" stb... itt ugyan az a bántalmazás folytatódik csak finomabban csinálják ki az okosakat és, akiknek van lelke. Én nem vagyok büszke a jelenlegi munkahelyemre. Még kaptam is a családtól egy rossz fenyegetést, azt mondták, hogy nem léphetek be a küszöbön, ha itt kirúgnak! Nem ez lenne az első eset, ahol kiakarnak készíteni. Megfigyeltem minden helyemen, volt egy kezdeti fellángoló szakasz úgy az első félévben és utána akadt némi konfliktus főként verbális, majd jött egy degradáló szakasz, ahol bizonyítani akarták, hogy hülye és semmirekellő vagyok. Az egyik helyemen felmondás előtt néhány hónappal a főnököm üvöltözni kezdett velem a folyosón nem is akárhogyan, majd jöttek a műszak utáni telefonok. A telefonok eleinte barátságosnak hangzottak: "haza értél-e már", "betudsz ugrani a kolléga helyett" és a reggeli hívás egyszer, amikor egyik kolléga se akarta helyettesíteni a kieső személyt, mert gyűlöltek amazzal dolgozni, erre bevállaltam és ott voltam egy órán belül "köszönöm" kifejezéssel... Mit meg nem tettem sokszor azért, hogy a barátjuk lehessek. Jobban belegondolva nem voltam egyik közösségnek a tagja sem úgy, mint most. Van itt is klikkesedés és ki vagyok zárva, nem csak hallucinálok. Egyetlen buliba se hívtak meg mióta velük vagyok, és nem engedik a közeledést se. Mindig kedves próbálok lenni használva a "kéremszépen", "szívesen", "köszönöm" szavakat és még ezek se jelentenek megoldást. Folyamatosan kitalálnak valami mocskosságot. Az említett telefonálgatós munkahelyem vége az volt, hogy telefonon keresztül üvöltözött, majd egy reggel mit látok? Kidobták az esti papírokat, amiket nagy gonddal szerkesztettem meg a kellő módon. Ott volt mind szétszaggatva a wc melletti papírzsákban. És még sorolhatnám. Itt meg már a kérdésemmel eleve hazugnak titulálnak, hiába mondtam el nekik az igazat csitítottak folyamatosan, hogy "ez nem így van, mondd el az igazat" és mikor mondtam, hogy nézzék vissza kamerán, akkor elnémultak, mert mindent visszatudnak nézni és semmi nem úgy történt, ahogy ezek előadták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!