Szerintetek fel lehet mondani egy cégnél ugy hogy 3 hónapra nyaranként?
Egyszerűen nem elég a szabadságom soha a gyerek miatt. Az összeset leszedik a szünetek es tanitas nelkuli napok. Nyáron meg a tábor amiert nem tudok 8 órázni mert el kell vinni a gyereket meg hazqhozni es bqromi messze van a tabor es olyankor csak 6 órázok es leveszik hetente 1 nap szabimat. Igy soha nem voltunk még sehol. Teli szunetben 2 ünnep közt is dolgozunk a gyerek a melohelyemen van olyankor.
Tehát soha az életben nem voltunk nyaralni se. télen téli szunetunk sincs. Végogdolgozzuk a nyarakat teleket is. Gyakran tavaszi vagy őszi szunetben is be kell vinnem dolgozni. Mivel a világon sincs annyi szabadság amennyi iskolai szünet van.
A gyerek ötlete volt hogy juliusban simán mondjak fel aztán szeptembertől vissza meloba.
Igazábol nem is hulye ötlet.
Ha állami cégrol van szó es ugyse találnak embert soha(elottem is vetgődtek a munkaerő hiánnyal mert alig van olyan ember aki el tudja látni a munkakörömet kb 3 embernek mondtak fel előttem..)akkor valahogy be tudnám ezt adagolni hogy évente legyen határozott ideju szerződésem mint más sok helyen?)
Iskolai ügyelet nincs. (És tudtommmal egyik iskolában sincs)
Távmunkáról már akkor egyeztettünk amikor idejöttem. Már interjún leszögezték, hogy nincs.(hivatalosan saját gépről fel se mehetnék a rendszerbe, hivatalosan a cég nem biztosít erre eszközt sem, mert hivatalosan nincs home office sem, 1-2 otthoni túlóra felett saját gépről becsukják a szemüket ugyan, de ez sem opció, meg valakinek a céges gépemen állandóan kattkntania kéne arra hogy otthonról belépek a gépembe a cégnél, vagy a váll.ir rendszerbe a saját gépem is bekéne regisztrálni hogy ne tekintsék idegen hálózatnak vagy bármi(saját netemröl IP-ről), amit hivatalosan nem is lehet.
Csak az a gondolatom támadt eddig hogy ha bérelnék kocsit azzal hordani a kicsit, akkor nyaranként tudnék 8 órázni es nem vennék le a szabikat, csak épp az autóbérlés, tankolás (vagy tulajdonlás hitellel ez miatt) anyagiakban se jó. Megint gazdaságtalan lenne az egész. Azért kéne kocsi hogy bejárjak dolgozni. Amit a munkabéremből fizetnék. Tehát nem kicsit csökkenne vele a bérem. Miközben a táborkölcséggel is eleve csökken. Az is csak az miatt van, hogy dolgozni tudjak.
Ha csak napi 5000 el számolnék kocsira bérlést(a tankolás nincs benne), az is 100 ezer/hó lenne kiadás, 2 honapra 200 ezer, és nyernék vele 1 hét egybefüggő szabadon töltött szabadságot ami alatt nem kéne a tábort fizetnem ami 40 ezer/hét alaphangon, de ez elmenne arra is, hogy otthon vagyok a kicsivel 1 hétig.
Tehát 1 hét szabadság minimum 240 ezrembe kerülne.
És akkor nem voltunk sehol nyaralni. És 1 heti tanulás is nulla.
Na ez is alaphangon fizetek havi 160 ezret a táborra. Jul aug 320 ezrembe kerül. És ez a legolcsíbb tábor ami csak gyerekfelügyelet. Tehát a gyerek magatartása csak romlik es teljesen elhanyagolt gyerek lesz belőle.
Ezt is azért fizetem hogy dolgozhassak.
#13: „...1-2 otthoni túlóra felett saját gépről becsukják a szemüket”
Mármint hogy ki huny szemet e fölött, a főnök vagy a rendszergazda? :D
Azért nem ártana eldönteniük hogy mi a prioritás, mert ha a rugalmatlan foglalkoztatási dogmák miatt felmondanak/táppénzre mennek a dolgozók és áll a munka, az kicsit többe kerül majd nekik mint kompromisszumot kötni home office témájában. De hát ők tudják, lehet tényleg az lenne a legjobb ha bedobnád nekik a felmondási ötletedet, talán az gondolkodásra késztetné őket...
Lassan arrafelé kéne lépni,hogy a gyerek egyedül maradhasson.
Olyan nincs, hogy nem megoldható, akkor OPNI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!