Meg lehet tartani egy munkahelyet akár 40 évig?
A most nyugdíjasokra vagy épp nyugdíjba készülőkre ez simán jellemző, de aki ma 19 éves az nagy valószínűséggel nem fogja ezt a pályát befutni. Én kizártnak tartom a magam részéről, hogy ez legyen, multinál dologzom, minden változik.
Nagymamám viszont pl 40 évig dolgozott egy fonodában.
A mai felgyorsuló világban szerintem ez nem állja meg a helyét, a hiba pedig nem feltétlenazemberekben keresendő.
Buta példa de pl a gyárban, ahol dolgoztam annyira automatizálták a gépsorokat, hogy negyed annyi ember is képessé vált ellátni a korábban legalább húsz ember munkáját.
Ahogy a technológia fejlődik, úgy a kétkezi munkások kiszorulnak erről a piacról (is).
Ez inkább a kommunizmusbam működött.
Én hiába maradnék egy helyen, az egyik nagy cégnél hatalmas csop.leépítés volt, nem maradhattam. Háttérben politikai okok voltak, vezetőségváltás, stb.
Másik neves és nagy múltú pedig kerekperec felszámolták. Mert a konkurencia tulajdonosa is politikusok haverja volt, S addig furták a mi cégünket, míg elérték céljukat.
Én meg mosakodhatom az állásinterjúkon, hogy nem én ugrabugrálok, hanem a cégek szüntek, alakultak... Hát köszi.
Mit képzelsz te, hogy visszataszítónak tartasz valakit, mert váltogatja a munkahelyét?
A sok semmirekellő, valakinek a seĝĝevége, az állami szektorokban évtizedekig, az az etalon mi?
Te kádár szökevény. :D
"Nyilván az sem jó ha az ember rövid időn belül váltogat munkát pl. 1 évig bolti eladó majd 4 évig takarító, utána 3 évig valami más megint, nekem ez visszataszító."
Pedig a példádban semmi kirívó nincs, mondhatni tök általános. 1-4-3 év egy munkahelyen pont elég is ha nincs, és nincs is kilátásban előrelépési lehetőség.
A túl sűrű munkahelyváltás ott kezdődik hogy valaki hosszú időn keresztül évente, vagy akár sűrűbben váltogatja a helyeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!