Megszűnt a munkaviszonyom, ki meddig bírta?
Maszekolni tudok járni, de az max 1-2 nap. És az fekete munka.
Keresek most rendes állást is. Ki hogy oldotta meg az életet? mennyi idő míg találok melót?
Ha válogatsz, akkor sokára, mert megteheted, hogy válogatsz.
Ha kenyérre (gyerekre, családra, fűtésre) kell, akkor hamar.
1#
Lehet köpködni, de mérnökként nem segédmunkát akarok. Tehát válogatok.
De úgy érzem egy kicsit ez elfog húzódni, nehezen megy.
3#
Sajnos ez így nem állja meg a helyét.
"hat ideje akkor vissza venni az igenyekbol mert van boven sok mernok helyetted" - nem, nincs, én is küzködtem ezzel, kerestünk mérnököt, (vidék), de nem volt jelentkező, vagy volt is, de iszonyat tapasztalatlan volt és irreális elvárásai voltak.
"akik valszeg fiatalabbak nemtom hany eves vagy, meg lehet kepzettebbek." képzettebbek? nem, én oktattam embereket, diplomás mérnököket, nagyon alap dolog nem ment soknak, rajzi vagy technológiai dolgok értelmezése, ami mutatja a magyar oktatás hiányosságait, volt rálátásom, de "képzettebnek" nem nevezném őket semmiképp.
4# igen, van tapasztalatom, nyelvtudás, így nem a soron szeretnék "vesztegelni", mert az nekem elvesztegetett idő és energia. Van tudásom és tapasztalatom, de mégis nehéznek érzem.
"Te is potolhato vagy azt ne felejtsd" - állítottam az ellenkezőjét? Kicsit elkalandoztál.
"Az hogy lattad mik a magyar oktatas hianyossagai oke, de ezt nem mondhatod el minden emberrol, mert akkor csak te vagy a legjobb a szferaban?" - nem, nem mondhatom el minden emberről, ilyet nem is álítottam, csak mérnöki pozícióban tapasztaltam. Ezek tények, nem spekuláció. Tapasztalaton alapulnak. Valóság, tudod.
"De akkor hogy vagy munkanelkuli es miert nehez? 1+1 az nem 3." ez zavaros. Leépítés, vezetőség vagy management csere, eladják a céget. Ezek vezetnek ilyen helyzethez. És ezt sokan megszenvedik, középvezetők/felsővezetők is lapátra kerültek.
Úgy érzem elkalandoztál, és az "adj lejjebb" sokszor nem opció.
Mérnökként így sem dolgoztam egy hű de nagy bérért, akkor miből adjak lejjebb? menjek közmunkásnak? ezért tanul az ember? Valahol ez egy csúnya görbe tükör a magyar társadalomról...
#8:
Ugyanazt írtad le mint kettővel előtte. Tehát nehéz, de a kérdésem nem is erre vonatkozott.
"Le kell adni az igenyekbol, el kell menni valami hasonlo helyre ahol hasznalod a tudasod"- igen, ez a gondom. Igényekből leadni? nem keres olyan jól már egy IT-s sem. Egy villamosmérnök sem. Miből adjon lejjebb? vidéken a 380-400 nettó a kezdő, ez még a megélhetési küszöb könyörgöm...
Láttál már albérlet árakat, vagy tudsz valamit az ingatlan árakról? + Rezsi + kaja + kocsi/karbantartás/tankolás + gyerek? Éhbérért dolgozzon mindenki vagy ingyen? Te szívesen dolgoznál éhbérért? Ez csak a te kis fejedben van így.
Legutobb szakiranyu melot 5-6 het alatt talaltam, kb 50 jelentkezessel, es nem vagyok mernok.
Inkabb az a kerdes hogy a kornyekeden mennyire van igeny a munkadra es te milyen modon jelentkezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!