Mit tegyek? Menthető még a helyzet?
Péntek reggel nem mentem be a munkahelyemre, mert egész éjszaka nem aludtam a sztressztől. Ehelyett betelefonáltam és szóban felmondtam. Később rámírt a főnök, hogy levélben kell megtennem ha fel akarok mondani. Texteltünk egy kicsit arról, hogy mit nem bírtam már idegekkel a munkahelyen és a végén azt mondta, hogy esetleg menjek be hozzá beszélni. Azonban amikor rákérdeztem mikor jó akkor már nem írt semmit. Most hétvégén zárva vannak, így azon gondolkozom hétfőn bemegyek, de mégis mit mondhatnék? Igazából nem akarom otthagyni, de a jelenlegi munkakör amiben vagyok az kibírhatatlan. Üzenetben nem mondta volna, hogy jó, akkor abból kiveszlek, és csinálhatod azt amit szeretsz - úgyhogy nem hiszem, hogy ezt az opciót felajánlaná. Persze valaki mondhatná, hogy a munka nem kívánságműsor, de ha beadom a felmondólevelet vagy kirúg, akkor legalább két helyre kell új embert keresnie, ami sokkal rosszabb, mintha arra az egyre keresne, amit nem akarok többé csinálni.
Ti mit mondanátok?
Ha ez vígasztal, én is csináltam már hasonlót. Én konkrétan azért mondtam fel, mert nagyon depis voltam, azt hittem, elkövettem valami hibát, és féltem a következménytől, de valójában nem is történt semmi hiba. Viszont az üzlet vezető helyettesének akartak megtenni, amire én szakmailag is és emberileg is alkalmatlan voltam, mert nem tudtam volna kezelni az embereket. Gyanakodtam, hogy valami balhét rám akarnak verni, és én csak baleknak kellek oda, és úgy gondoltam, hogy akik ilyen galádságra képesek, azok másra is, na meg az előző, szóval felmondtam.
Lehet, hogy életem nagy lehetőségét hagytam ki a személyiségfejlődést illetően, nem tudom, ez van.
Ha nem hívtak vissza és munkabeosztásod sincs, akkor jobb ha bemész és leszerelsz. Kereshetsz másik munkahelyet.
Máskor, ha problémád van a munkáddal, előbb a vezetővel beszéld meg, hogy másik munkakört szeretnél. Nem kell megvárni amíg idegileg kikészülsz. Vagy elfogadja, vagy nem, de legalább megpróbáltad. Felmondással fenyegetőzni amikor szivesen maradnál, nagyon gyerekes.
És előbb mondod, hogy másik munkakört szeretnél, és aztán mondasz fel, ha valójában ott szeretnél maradni.
De esetleg próbálj meg beszélni, hátha, de kis esélyt látok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!