Van esélyem elhelyezkedni tapasztalattal, viszont szakma nélkül?
Sziasztok! Rövidre fogom.
Több mint fél évig dolgoztam Ausztriában egy gyárban, ahol eleinte összeszerelést és hasonló könnyű feladatokat végeztem, de aztán a főnök szólt hogy üresedés van a hegesztőknél és sürgősen kéne valaki, ezért megtanít az alapokra. Semmi fogalmam nem volt a szakmáról, de nagyon jól megtanított gyakorlatból, és kb. 3-4 hónap után már olyan jól ment hogy már engedett önállóan dolgozni. Maradtam volna a helyen, de sajnos a cég csődbe ment így el kellett jönnöm.
Az a kérdésem hogy a hegesztő szakmában itthon van esélyem elhelyezkedni bármilyen OKJ / minősítés hiányában? Persze elméletből nem tudok sok mindent, de a gyakorlatban karban tudom tartani a gépeket, tudom ellenőrizni a varrataimat és úgy gondolom jól megy, illetve szeretem is magát a szakmát.
Viszont már két helyről is elutasítottak, még csak próbahegesztésre sem méltattak. Az OKJ-k drágák és sokat kéne ide-oda utaznom miattuk mert a megyémben nincs olyan felnőttképzés amilyet szeretnék, a helyi állami felnőttképzés pedig 3 éves ami túl sok.
Felejtsd el kérdező!
2000 környékén kitörölték a szótárakból a rátermettség fogalmát, - ha nincs pajtásod, cimborád, rokonod megfelelő helyen, nincs esélyed!
Magyarorszagok valoszinu nem, nyugaton nagyobb eselyel igen.
Nekem is idekinn kb a hobbim az uj szakmam, egy interjun se kerdeztek hogy hany papirom van, csak azt hogy mihez ertek.
Nincs. Magyarországon első a papír.
Otthon nem kaptam állást, be sem hívtak, mert csak okj-m van (informatika). Angliában érdekes, nem firtattàk a diplomát, interjún fél óra múlva már lelkesen, egymás szavába vágva beszélgettünk a legújabb fejlesztésekről a leendő főnökömmel. Mo-n max a HR pitcháig jutottam el.
Szia!
Nem tudom, hogy számodra érdekes lehet-e, de az Alapy Gáspár Technikumban most indul 12.-én ingyenes, iskolarendszerű hegesztő felnőttképzés. Én is megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!