Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Létezik olyan, hogy ha egy...

Létezik olyan, hogy ha egy álláskereső megválik a munkahelyétől, a volt főnöke körbe telefonál, hogy ne alkalmazzák?

Figyelt kérdés

Függetlenül attól, hogy kirúgták vagy felmondott.

Nem bűncselekmény ez? Végülis a másik ember megélhetésével való játszadozás.

2024. febr. 12. 17:32
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nem minden cég csábítja el egymást. Főleg hogy létszámstopos munkaerőhiányok vannak.

Ha nem érdekelné a cégeket, nem lenne ilyen kérdés. De van.

2024. febr. 12. 20:20
 12/24 anonim ***** válasza:
80%

Sajnos létezik és nem csak a verseny szférában.

Tanárként mikor felmondtam másik két munkatársammal az előző munkahelyemen, az igazgatónő körbetelefonált a környékbeli iskolákba, nehogy felvegyenek minket, célja nem volt más mint a bosszú. Nem éppen etikus, de nyilván megvolt az okunk nekünk is, hogy miért nem maradtunk azon a munkahelyen...

Kár, hogy nem bűncselekmény az ilyen. Gondoljatok bele. Egy pedagógus,aki gyerekeket tanít, ráadásul egyházi iskolában ahol játssza a jó keresztényt, közben igyekszik bosszút állni azokon akik nem értenek egyet vele...

2024. febr. 12. 22:20
 13/24 anonim ***** válasza:
26%
Elég nagy paradoxon a kérdés, mert olyan helyen ahol a "főnök" ráér ez ügyben telefonálgatni nem igazán lehetnek komoly kapcsolatok. Ahol meg vannak kapcsolatok ott a "főnök" nem fog azzal foglalkozni, hogy más cégeket hívogat.
2024. febr. 12. 22:33
 14/24 A kérdező kommentje:
Mert a munkaidő lejárta után nem tud telefonálgatni, vagy dobni egy e-mailt?
2024. febr. 13. 00:50
 15/24 anonim ***** válasza:
71%

Sajnos nem bűncselekmény, bár annak kéne lennie, mint ahogy minden olyannak is, ahol más megélhetésével szórakoznak, veszélyeztetik, esetleg el lehetetlenítik azt.

Nem mondom hogy börtönnel kéne büntetni ezt, de még azt sem, hogy pénz bírsággal, hanem hogy 5 évre eltiltják a munkavégzés alól, azt éljen meg amiből tud (természetesen nem mentesülve az adó kötelezettségek alól), kölcsönökből, vagy anyuci és apuci támogatásából. Meggondolná az ilyen kétszer is, hogy legközelebb szórakozzon más állásával.

2024. febr. 13. 00:55
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Velem is megtörtént,én egy multinak dolgoztam több,mint 15 évig,majd felmondtam az egyik kollégám miatt,aki sajnos nem ismerte a határokat a szemétkedésben.Majd,miután felmondtam,és állást találtam,az ex kolléga megkereste az ottani főnökömet,és alám kavart.(ez ki is derült)Majd ezt még 2x eljátszotta.1 év kellett,mire leszállt rólam az illető.

Szánalmasnak tartom egyébként azokat is,akik elsőre mindent benyalnak,amit mondanak nekik,mert úgy tálalják a dolgokat,ráadásul nekik,akik csak úgy "beesnek" az utcáról.

Ha én főnök lennék,és egyszer csak bejönne XY hozzám,hogy a Juliskát vagy a Jancsikát azonnal távolítsam el a munkaállományból,mert az ő cégüknél Jancsi vagy Juli lopott vagy hazudott,hát úgy dobnám ki onnan,hogy a lába nem érné a földet.Egyedül is képes vagyok ezeket eldönteni.

2024. febr. 13. 10:27
 17/24 anonim ***** válasza:
89%
Létezhet, de ezzel az illető csak saját magát járatja le.
2024. febr. 13. 11:11
 18/24 anonim ***** válasza:
98%
Bizonyos szakmákon belül tudom ezt elképzelni, ahol a cégvezetők amúgy is ismerik egymást és összetartanak, mint pl. a nyomdaipar. Sokat dolgoztam nyomdákban és volt, hogy egy-két embernek híre ment, hogy miért rúgták ki az előző cégtől, olyankor természetesen hiába jelentkezett hozzánk, nem hívták be interjúra. De olyan is volt, hogy bármennyire rossz híre volt, felvették, mert a szaktudására szüksége volt a cégnek.
2024. febr. 13. 11:13
 19/24 A kérdező kommentje:
Szomorúan olvasom, hogy nem csak a volt főnökök, hanem egyéb volt kollégák is szórakoznak ezzel. Mire jó ez? Ha már nem dolgoznak együtt, nem mindegy mit csinál az ex kolléga? Miért?
2024. febr. 13. 11:45
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

#19 Nem, mert az emberek imádnak mások dolgával foglalkozni ahelyett, hogy a szürke életüket próbálnák valahogy színesebbé tenni és azzal foglalkozni. Illetve, nagyon sokakban dolgozik a bosszúvágy.

Én ugyanígy nem értem azokat, akik elmennek egy állásinterjúra és szapulják az előző munkahelyet. Mi értelme van? Nem gondolnak bele, hogy az interjúztató szemszögéből ez mennyire gáz?

2024. febr. 13. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!