Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirughatnak ezert engem?

Kirughatnak ezert engem?

Figyelt kérdés

Elkotyogtam az oraberem egy kollegamnak, es most visszaelt vele s fonoksogegnel, hogy o kevesebbet kap..

Felhivott a fonok azt mondta, hogy nagyon nagy hiba volt, ezt nem szabadott volna, es hogy ebbol tanuljak. En bocsanatot kertem tole, nem gondoltam volna hogy ilyen megbizhatatlan a kollegam akivel minden nap orakat beszelgetek.

Szerintetek ez eleg indok, hogy kirugjon engem?..

febr. 3. 15:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
Fizetésről, péniszméretről nem beszélünk munkahelyen...
febr. 3. 16:10
 12/20 anonim ***** válasza:
31%
Persze, te jóhiszemű voltál. Ezért sem fog kirúgni. De megkell tanulni, hogy ilyen helyeken pont az emberek primitívsége miatt nem bízhatsz senkiben sőt, minél jobban kikell egymással tolni. Sajnos ez ilyen
febr. 3. 16:11
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de nem veszítesz vele sokat.

Nálunk mozgóbár van, minden hónapban kitárgyaljuk a kollégákkal, hogy ki mennyit kapott. Sosem értettem azokat a helyeket, ahol tiltják, szerintem ezzel csak a munkavállalóknak tesznek keresztbe. Most a munkatársad megtudta, hogy te többet viszel haza, kinek is rossz ez? Csak a munkáltatónak, akitől majd gondolom, fizetésemelést fog kérni, vagy felmond egy jobb ajánlatért. Pont ezért írják be sok helyen, hogy tilos a bért megbeszélni, hogy nehogy a rabszolga fellázadjon, hogy a másik rabszolga többet keres.

Nyugodtan mondd el mindig a béred, ha kedveled az adott kollégát. Kellemetlenséget okoz a cégnek? Ő bajuk, oldják meg ők a bérfeszültséget, rohadtul nem a te felelősséged, egyáltalán nem kellett volna bocsánatot kérned szerintem.

febr. 3. 16:13
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

"Fizetésről, péniszméretről nem beszélünk munkahelyen..."

A péniszről nem, de egy korrekt cégnél transzparens a bérstruktúra. Csak az ilyen primitív, inkorrekt cégek sunnyognak és titkolóznak vele, nálunk is mindenki tudja hogy kinek mmennyi a bére. Első perctől fogva nem számít tabutémának, nincs sunnyogás, nincs titkolózás.

febr. 3. 16:24
 15/20 anonim ***** válasza:
35%

Én inkább a kollégádat rúgnám ki.

Amúgy ne érezd ezért hülyének magadat, anno én is elkövettem ezt a hibát a legelső munkahelyemen, egy gyárban, naív, tapasztalatlan 19 éves kezdőként.

febr. 3. 16:39
 16/20 anonim ***** válasza:
86%
Azért mert megkérdezte, nem kell válaszolni. Tanultál belőle.
febr. 3. 18:25
 17/20 anonim ***** válasza:
Nálunk hasonló szituáció volt, mindig dicsértek addig engem, hogy milyen jól végzem a munkám, meg mennyire odafigyelek a részletekre stb, aztán jött ez, és egy mondvacsinált indokkal "létszámleépítés" címszó alatt csúnyán elváltunk
febr. 6. 17:53
 18/20 anonim ***** válasza:
17: Ha létszámleépítés indokával küldenek el, akkor utána egy ideig (azt hiszem, fél év) nem vehetnek fel senkit a helyedre a törvény szerint. Én a helyedben mentem volna a munkaügyi bíróságra.
febr. 6. 18:21
 19/20 anonim ***** válasza:
Valóban, ha a belső szabályzat, vagy kollektív szerződés tiltja (nem feltétlen a munkaszerződésben szerepel az erre vonatkozó "tiltás"), kirúghatnak miatta, de mivel nem lett következménye, csak egy enyje benyhe, talán nem lesz gond belőle..... Felhívnám rá a figyelmet, hogy a bérpapír mutogatása szintén tilos!!!
júl. 21. 06:12
 20/20 anonim ***** válasza:
Én eleve nem is mennék olyan céghez dolgozni, ahol a bérek titkolózás tárgyát képezik. Ez annyira szánalmas és primitív.
júl. 21. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!