Kirughatnak ezert engem?
Elkotyogtam az oraberem egy kollegamnak, es most visszaelt vele s fonoksogegnel, hogy o kevesebbet kap..
Felhivott a fonok azt mondta, hogy nagyon nagy hiba volt, ezt nem szabadott volna, es hogy ebbol tanuljak. En bocsanatot kertem tole, nem gondoltam volna hogy ilyen megbizhatatlan a kollegam akivel minden nap orakat beszelgetek.
Szerintetek ez eleg indok, hogy kirugjon engem?..
Igen, de nem veszítesz vele sokat.
Nálunk mozgóbár van, minden hónapban kitárgyaljuk a kollégákkal, hogy ki mennyit kapott. Sosem értettem azokat a helyeket, ahol tiltják, szerintem ezzel csak a munkavállalóknak tesznek keresztbe. Most a munkatársad megtudta, hogy te többet viszel haza, kinek is rossz ez? Csak a munkáltatónak, akitől majd gondolom, fizetésemelést fog kérni, vagy felmond egy jobb ajánlatért. Pont ezért írják be sok helyen, hogy tilos a bért megbeszélni, hogy nehogy a rabszolga fellázadjon, hogy a másik rabszolga többet keres.
Nyugodtan mondd el mindig a béred, ha kedveled az adott kollégát. Kellemetlenséget okoz a cégnek? Ő bajuk, oldják meg ők a bérfeszültséget, rohadtul nem a te felelősséged, egyáltalán nem kellett volna bocsánatot kérned szerintem.
"Fizetésről, péniszméretről nem beszélünk munkahelyen..."
A péniszről nem, de egy korrekt cégnél transzparens a bérstruktúra. Csak az ilyen primitív, inkorrekt cégek sunnyognak és titkolóznak vele, nálunk is mindenki tudja hogy kinek mmennyi a bére. Első perctől fogva nem számít tabutémának, nincs sunnyogás, nincs titkolózás.
Én inkább a kollégádat rúgnám ki.
Amúgy ne érezd ezért hülyének magadat, anno én is elkövettem ezt a hibát a legelső munkahelyemen, egy gyárban, naív, tapasztalatlan 19 éves kezdőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!