Pörgés. Mit jelent ez a szó munkahelyi kontextusban?
Mit takar, hogy egy munkahely, vagy egy csapat "pörgős"? Illetve milyen a nem pörgős? Nem kötekedni akarok és nem is provokálni, hanem olvastam egy kérdést, ahol egy cég HR szövegében volt szó erről és hát sokféle véleméyn született.
Nekem a pörgés az értelmetlen kapkodást juttatja eszembe, hogy nincs idő gondos munkát végezni, hanem csak az számít, hogy minél rövidebb idő alatt minél nagyobb mennyiség legyen.
De érdekelne, hogy akár egy HR-es, akár egy munkavállaló mit ért a "pörgés" szó alatt...
Én szeretem a az aktívabb munkaköröket, de ha ezt látom a leírásban, attól felaszad a szemöldököm. És nem jó értelemben.
A másik ilyen a "nyomás alatt jól teljesít" meg a "önnállóan feltalálja magát" szófordulatok.
Fordítanám.
"A vezetés direkt kríziahelyzeteket generál, vagy az inkopentenciájuk miatt ilyen helyzetek alakulnak ki" és "nem tanítunk neked semmit, legyen 10 év tapasztalatod de ne kérj ezt tükröző bérezést".
Vannak melók, ahol valóbban jogosan adódnak krízishelyzetek, hajtás is okkal van.
De ha nem az intenzív osztályon vagy az égő házban tüzet oltva dolgozol, csak mondjuk egy ruhaboltban vagy egy gyárban, akkor nem, nem normális, ha 14 órában kiköpöd a tüdődet.
Ez mesterségesen generált stressz.
Ilyen állásinterjúknál kérdezz rá, mi az a helyzet, amiben ez indokolt? Mi okozza a krízisheltzetet? A vezetés segít ezt megoldani, vagy pont ők generálják a feszkót, mesterségesen?
Meg gondolj bele, mi forog kockán? A heti bevételetek, vagy valami tényleg komoly dolog? Az, hogy Karennek nem lesz ma, csak jövő Kedden 39es púderszín Puma cipője, NEM egy legitim krízis helyzet.
Kapok-e prémiumot, ami miatt érdemes stresszben élnem? Van-e a stressz után nem stresszes időszak?
A normális az lenne, még az ilyen kórházi stb melóknál is, hogy a kapkodás meg a krízis nem az egész munkanapod, hanem néha nyugi van.
Már csak azért is, hogy ne hibázz, mert a stressz figyelmetlenné, türelmetlenné tesz mindenkit.
"Kizárt, hogy csak kávén élve ennyire "pörögjön" a többség. Legutóbbi főnököm 99% hogy speed-ezett, több tünete is erre utalt"
Ja, sajnos pl a vendéglátásban (különösen elitebb koktélbárok, éttermek éjszakai mûszaka) sokaknak van olyan szipogós "allergiája" ami hosszú kisujj körömmel is jár. Szerintem a főnök is összeadta a 2+2-őt, tudják mi van. Csak a céges meeting is olyan ám. 🙃
Szomorú, de ezek az emberek kapnak promóciókat meg vezetői állásokat.
Karen... 🤣
A mítingek... na igen. Első napokban csak pislogtam, reggeli talk-showban vagyok?
Kedvencem az volt amikor átadta a szót, aztán a hátralevő 57 percre visszavette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!