Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Pörgés. Mit jelent ez a szó...

Pörgés. Mit jelent ez a szó munkahelyi kontextusban?

Figyelt kérdés

Mit takar, hogy egy munkahely, vagy egy csapat "pörgős"? Illetve milyen a nem pörgős? Nem kötekedni akarok és nem is provokálni, hanem olvastam egy kérdést, ahol egy cég HR szövegében volt szó erről és hát sokféle véleméyn született.

Nekem a pörgés az értelmetlen kapkodást juttatja eszembe, hogy nincs idő gondos munkát végezni, hanem csak az számít, hogy minél rövidebb idő alatt minél nagyobb mennyiség legyen.

De érdekelne, hogy akár egy HR-es, akár egy munkavállaló mit ért a "pörgés" szó alatt...

2024. jan. 30. 14:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
43%
expeditív
2024. jan. 30. 14:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Folyamatosan magas prioritású feladatok vannak mind szűkös határidőre.
2024. jan. 30. 14:31
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
2 ember munkáját kell megcsinálnod, persze olyan határidőre hogy az 3 embernek sem reális. Ha nem megy, éreztetik veled hogy hülye vagy és önállótlan, bezzeg a Kati aki még otthon is a gép előtt ül és csinálja. Természetesen a nagy pörgésbe a normális betanítás se fér bele, ha kérdezel szintén hülye vagy és önállótlan. A fluktuáció elég magas, de nem az ő hibájuk hogy a legkitartóbb is max 3 hónapig bírta, az emberek meg az y-generáció nem akar dolgozni manapság.
2024. jan. 30. 14:59
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pörögjön a búgócsiga.
2024. jan. 30. 15:02
 5/15 A kérdező kommentje:

Vagy a majom faszán a stanicli. :D

Én rühellem az ilyet, mert strapálja is az embert és a minőséget veszélyezteti. Nem azt mondom, hogy a tökünket vakargassuk egész nap, de legyen egy munka hosszútávon is élhető.

2024. jan. 30. 15:04
 6/15 anonim ***** válasza:
93%

Kapkodás szép szóval.

Ahogy előttem is írták, jellemzően 2-3 ember munkája, 1 fizuért, állandó stresszért, időnként b*szogatásért, sürgetésért cserébe.

Példa: maganak kell beosztanod az idődet és priorizálni meg re-priorizálni a feladataidat (művezető feladatkör), csinálod a megszokott feladataidat, amiért valóban ott vagy (szakember feladatkör), és csinálod az alja, darálós munkát is, hiszen "ennyi tapasztalattal ezt már illene 300%-kal gyorsabban csinálni" (kezdő, gyakornok feladatkörök.)

Komoly multiknál is előfordul, óriási red flag a 'fast paced' szó használata, többek között.

2024. jan. 30. 16:36
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Pörgés: a napi 8h.-ba nem igazán fér bele a 1/4-1/2h.-s, nap 6 cigi/kávészünet, az ebédet is max. állva/loholva/kapkodva ehető meg, ha kész az egyik feladat, máris vár a másik, de ha lehet, akkor már tegnapra legyen kész.
2024. jan. 30. 18:20
 8/15 A kérdező kommentje:

Olvasom a hozzászólásokat, melyeket zölddel hálálok meg.

Kérdés: akkor ki a fenét vonz ez. Szerintem ezek után már maga a PÖRGÉS szó egy nagy redflag.

2024. jan. 30. 20:23
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Sokan még beveszik, sokakat nem érdekel, sokak pedig kimondottan alkalmasak erre a munkavégzésre. Ne kelljen gondolkozni, legyen mindig elég feladat, legyen aki cseszegeti őket, legyen kit szidni: ügyfeleket, másik csapatot, magasabb szinteket. Ebben dagonyáznak.
2024. jan. 31. 17:34
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
8#: Azokat vonz, akinek alapból a személyisége is pörgős, full extrovertált, önmaga egy nagy adrenalinbomba, vagy esetleg aljzószer által az.
2024. jan. 31. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!