Pörgés. Mit jelent ez a szó munkahelyi kontextusban?
Mit takar, hogy egy munkahely, vagy egy csapat "pörgős"? Illetve milyen a nem pörgős? Nem kötekedni akarok és nem is provokálni, hanem olvastam egy kérdést, ahol egy cég HR szövegében volt szó erről és hát sokféle véleméyn született.
Nekem a pörgés az értelmetlen kapkodást juttatja eszembe, hogy nincs idő gondos munkát végezni, hanem csak az számít, hogy minél rövidebb idő alatt minél nagyobb mennyiség legyen.
De érdekelne, hogy akár egy HR-es, akár egy munkavállaló mit ért a "pörgés" szó alatt...
Vagy a majom faszán a stanicli. :D
Én rühellem az ilyet, mert strapálja is az embert és a minőséget veszélyezteti. Nem azt mondom, hogy a tökünket vakargassuk egész nap, de legyen egy munka hosszútávon is élhető.
Kapkodás szép szóval.
Ahogy előttem is írták, jellemzően 2-3 ember munkája, 1 fizuért, állandó stresszért, időnként b*szogatásért, sürgetésért cserébe.
Példa: maganak kell beosztanod az idődet és priorizálni meg re-priorizálni a feladataidat (művezető feladatkör), csinálod a megszokott feladataidat, amiért valóban ott vagy (szakember feladatkör), és csinálod az alja, darálós munkát is, hiszen "ennyi tapasztalattal ezt már illene 300%-kal gyorsabban csinálni" (kezdő, gyakornok feladatkörök.)
Komoly multiknál is előfordul, óriási red flag a 'fast paced' szó használata, többek között.
Olvasom a hozzászólásokat, melyeket zölddel hálálok meg.
Kérdés: akkor ki a fenét vonz ez. Szerintem ezek után már maga a PÖRGÉS szó egy nagy redflag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!