Miért olyan nehéz a munkáltatóknak visszajelezni?
- Mert nincs kapacitásuk 100-200 jelentkezőnek egyesével válaszolni
- Egyszerűen lesz@rják azokat a jelentkezőket, akiket nem hívnak be
Egyszerűen bunkók és kész.
De a munkavállalóktól elvárjàk, hogy precízek legyenek.
Csak annak jeleznek vissza, aki potenciális jelölt.
Ez így volt 30 éve is.
Engem is idegesített, de ez van.
3-as
Nálam egyszer ezt úgy intézték, hogy írtak egy e-mailt, hogy most ugyan nem tudnak felvenni, de ha megengedem, akkor megőrzik az adataimat és keresnek, ha lesz felvétel.
Bunkóságból, nem lehet ezt másra fogni.
Itt nem csak az van, hogy egy jelentkezőnek írnak, hogy nem hívják be. Egy rakás munkáltató volt, aki behívott, rámszánt 1 órát, utána egy e-mailt már nem tudtak megírni, hogy nem megyünk tovább.
Az előttem lévők mindent leírtak. Fejüket vágnám bele az asztalba az ilyeneknek. Ezeknek a szemükben csak számok és rabszolgák vagyunk.
Ezek után meg ember legyen a talpán előttem aki azt meri mondani, hogy aki akar talál munkát, jah, lassan már négykézláb kell közlekedni, hogy visszahívjanak vagy írjanak valamit. Szégyen, hogy szerte az országban munkaerőhiány van de mindenhova csak a gyárakba keresnek embereket 3-4 műszakba biorobotnak. Netalántán ha fel is veszik az embert tesztek és papírok tömkelege, hogy egy keveset dolgozzon utána az ember aztán később rotálják, hogy egy csomó pénzt felvegyenek utána. Meg a kisf*aszomat azt ezeknek a multiknak.
Dolgoztam olyan helyen, ahová hiába nem jelentkeztek túlzottan sokan, szinte sosem jeleztek vissza azoknak az emaileire, akiket nem akartak felvenni, illetve az esetlegesen behozott önéletrajzokat is egy külön mappában tárolták. Ezek az emailek, a mappa viszont akkor rögtön előkerült, amikor emberhiány lett...
Sokszor tényleg nincsen kapacitás mindenre reagálni, pedig sokkal jobb lenne, ha készítenének egy sablonszöveget, amit ilyenkor mégis válaszként beillesztenének a pályázónak. Emellett meg tényleg van olyan hely is, ahol nem is akarnak addig írni, amíg biztosan nem kell az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!