Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megéri így a családi vállalkoz...

Megéri így a családi vállalkozásban dolgoznom?

Figyelt kérdés
Apámnak szállítmányozó cége van, így tavaly 21 évesen én is ezt a pályát válaszottam, és kamionsofőr lettem. Normális munkaidőben dologozom, heti 40 órát, néha picit többet is. Még a szüleimmel élek otthon, főznek-mosnak rám, nem kell vegyek otthonra semmit, számlákat sem fizetek. Viszont cserébe összesen havi 100 ezret keresek...ami nem túl sok. Jelenleg pályakezdőként, fél éves CE jogsival nem is nagyon állna velem szóba más munkáltató. De mondjuk jövőre, egy kis tapasztalattal a hátam mögött megérné, hogy munkát váltsak és elköltözzek itthonról? Egy fizuból fenn tudnék tartani egy albérletet, kaját, stb, úgy hogy több maradjon, mint a jelenlegi 100e?

jan. 23. 14:43
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nemzetköziben pofátlanul sokat lehet keresni, de az nekem nem opció. Inkább kevesebb pénzért minden nap otthon alszom. Van több belföldi sofőr ismerősöm, de ők nem 450ről dicsekednek, hanem jó esetben is csak 350et visznek haza. Igaz, egyik sem 40t nyergesen dolgozik, de szerintem azok sem fizetnek sokkal jobban belföldön.
jan. 23. 15:18
 12/18 A kérdező kommentje:
hozzáteszem, hogy én jelenleg is 40t nyergessel operálok.
jan. 23. 15:21
 13/18 anonim ***** válasza:
63%
Ja, kerlek, mindennek ara van. Ha neked nem kell tobb fizetes, akkor maradsz a mamahotelban, zsebpenzert. Kenyelmes. ;-)
jan. 23. 15:24
 14/18 A kérdező kommentje:
Igen, ragaszkodom a kényelemhez. Lusta tróger vagyok, ez van. Az albérletben sem állna szándékomban főzni, arra gondoltam, hogy majd olcsóbb éttermekben eszem napi menüt. Szóval kajára is többet költenék egyedül, mint egy szorgos konyhatündér.
jan. 23. 15:35
 15/18 anonim ***** válasza:
70%
14, Kerdezo: ezzel sincs semmi problema, nem mindenki tud, akar vagy szeret fozni. Inkabb azt kene megerteni, amit itt feljebb irtak a kamionos, foleg a nemzetkozi fuvaros fizetesekrol. Havi 3-400 korul azert necces lenne mindennap az etterem. ;-)
jan. 23. 15:38
 16/18 anonim ***** válasza:
61%

Pedig kicsit gondolkozhatnál hosszabb távon is.

Mondhatod, hogy leszarod a pénzt, mert számodra nem jelent semmit, mert azt szoktad meg, hogy mindent alád raknak, és nem kell vele törődnöd, nincsenek igényed, kaja, ágy, meleg, és mossanak rád, és kész. Na ez egy gyerek szint.

Viszont szalad az idő.

Ha el akarsz otthonról költözni albiba, akkor a fizetésed jelentős része elmegy, na meg te csinálhatsz mindent: főzés, mosás, takarítás, ha csajod lesz, az ő igényeiről is kell valamennyire gondoskodni, ha gyerek, pláne.

Albiban meg senkinem szeret hosszútávon lakni, mindenki saját lakást szeretne, mert az egy kicsivel olcsóbb, és a tiéd, nem paterolhatnak ki, és kiszámíthatóbb...

Tehát nem mindegy, hogy mikorra lesz meg a saját lakás, mikorra felelsz meg bizonyos céloknak.

Neked azért okés ennyi pénz, mert semmi cél, semmi becsvágy nincs benned.

Ha hazai pályán fuvarozgatál, jóval később lenne lakásod, ha bevállalsz néhány hónap, vagy év nemszeretem külföldi időt, akkor cserébe sokkal hamarabb meglenne a lakás, és folytathatnád itthon abban a kényelemben, amiben szeretnéd.

jan. 23. 15:53
 17/18 anonim ***** válasza:
72%
ne etessétek a trollt.
jan. 23. 17:46
 18/18 anonim ***** válasza:
70%
Egy hónap annyit hozna, mint most 5 (ebből már levontuk a megélhetést), akkor a másik öt hónapban el tudsz lébecolni folyamatos gémerlétben vagy ilyesmi. Egy év úgy, hogy nem vered el a lóvét, szerinted mire lenne elég?
jan. 23. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!