Megyek állásinterjúra tudtok tanácsolni valamit?
Mondjuk annyit írhattál volna, hogy milyen típusú munka. A cégből gondolom már felkészültél, én ilyenkor viszek magammal néhány nyomtatott példányt a CV-mből, biztos, ami tuti.
Érkezz kb. 5-10 perccel hamarabb, és ha van rá lehetőség (pl. irodaház recijén várakozol ott szokott lenni nyilvános wc) akkor egy tükörben nézd meg magad miután már levetted a kabátot, sapkát, sálat, hajigazítás, ha nő vagy nincs-e a smink elkenődve, szemüvegen nincs-e nagy koszfolt, egy gyors rágógumi rágás (aztán köpd ki nyilván), orrfújás, ékszer, nyakkendő, ing stb. igazítás, mély levegő.
Ilyen vacak időben én egy papírzsepivel a cipőt át szoktam törölni ha tömegközlekedéssel megyek.
Mosoly, kézfogásnál a másik szemébe nézz, próbáld megjegyezn a nevet.
Ne beszélj túl sokat, de ne is úgy kelljen minden szót kihúzni belőled. A kérdésfeltevőre nézz, a kérdésre válaszolj, nyugodtan kérdezz vissza ha valami nem egyértelmű. Volt munkahelyed/főnökeid/munkatársaid ne ócsárold - lehet beszélni a problémákról, hogy miért váltottál, de kultúráltan, finoman.
Nem kell mindig mindenben 100%-osan őszintének lenni, de csak óvatosan a füllentésekkel, nehogy belekavarodj valamibe (inkább féligazságokat mondj ha valamiben nem akarsz/tudsz totálisan őszinte lenni.
Ne dicsekedj, hogy milyen fasza vagy, de nyugodtan emeld ki, amiben jó vagy.
Remélhetőleg készültél kérdésekkel, ha van lehetőség rá tedd fel.
Sok szerencsét! :)
Ne akard nagyon a munkát.
Ahol úgy álltam hozzá, hogy nagyon szerettem volna az adott munkát, ott sose vettek fel.
Ahol úgy voltam vele, hogy "Jólvan, nézzük meg mi ez..." ott mindig felvettek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!