Az igaz, hogyha Magyarországon valaki közmunkát kezd végezni, akkor utána nehéz neki belőle kikeveredni, és újra rendes munkát találni?
15 éve külföldön élek, az utolsó otthoni melóm közmunka volt, a megelőző 2 évben. Volt, hogy egy munkatársam osztotta nekem az észt, hogy ne nagyon reménykedjek abban, hogy ki tudok onnét törni, mert aki egyszer oda bekerül, annak utána drasztikusan csökkennek az esélyei normál munkahelyet találni, mert hogy a legtöbb hely diszkriminatív módon áll olyanok felvételéhez, akik közmunkát végeznek.
De szerencsére ki tudtam jönni külföldre, részben szülői segítséggel. Azt azóta is mondta nekem valaki, hogy ha nem jövök ki, akkor a közmunkában ragadtam volna, szerencsésebb esetben esetleg felvesz a környezetgazdálkodás állandós dolgozónak.
Ez tényleg így van? Csak azért érdekel, mert néha értelemszerűen átfut rajtam, hogy vajon hogy alakult volna az életem, ha otthon maradok. Illetve, hogy ha segélyen lévő ismerősöm be akarják hívni közmunkára, akkor érdemes-e azt tanácsolni neki, hogy inkább gyorsan próbáljon valami rendes munkát találni, ahelyett hogy elfogadja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!