Nem ugy nèz ki hogy külföldi munkaviszonyt erintene
2020. márc. 6. 18:15
2/9 anonim válasza:
Szerintem az osztrak kilepö papirjaid keölenek amit munkaviszony megszüntevel automatikusan ad minden munkahely
2020. márc. 6. 18:17
3/9 A kérdező kommentje:
Kaptam papírt a munkahelytől, ami elvileg jó is lenne, mert utána néztem, mielőtt mentem a munkaügyibe, de nem fogadták el. U1-es nyomtatványnak hívta először a nő, aztán pdu 001-es nyomtatványnak. Ezért nem értem..
2020. márc. 6. 18:46
4/9 anonim válasza:
A munkaltatod magyar volt es csak a munkahely volt kint? Csak a magyar munkaltatok adnak pdu 1 er szerintem
2020. márc. 6. 19:16
5/9 anonim válasza:
Az AMS honlapján megtalálod az igénylés módját. Online is lekérheted. Kipostázzák.
2020. márc. 7. 11:49
6/9 A kérdező kommentje:
Nem, nem volt magyar a munkáltató. Ausztriában voltam és ott is jelentettek be ausztriai munkáltatók.
Megnéztem az AMS oldalán, ugyanazt a formanyomtatványt találtam, amit én kaptam a munkaviszony megszűnésekor. Ezt mégsem fogadták el, így fogalmam sincs mire van szükségük.. ha a keresőbe írom a pdu 001-et akkor nincs találat. Arbeitsbescheinigung (munkaviszony- igazolás) kell nekik. Ez van ráírva németül a papíromra is, amit kaptam Ausztriában. Ez az egyetlen papír amit kaptam a munkaviszony megszűnésekor, de ez nem jó nekik..
2020. márc. 7. 22:50
7/9 anonim válasza:
Tavaly októberben az AMS honlapján töltöttük ki az igénylést. Bekéri az azonosító adatokat, számokat, a munkáltató(k) nevét stb. Kér e-mail címet és mo-i lakcímet is. Az e-mail-re elküldi, hogy kb mennyi a várakozási idő, amíg feldolgozzák (nekünk hamarabb jött), és kipostázzák a lakcímre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!