Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elmondtam nekik hogy ne...

Elmondtam nekik hogy ne legyen baj rosszul tettem?

Figyelt kérdés
A férjemmel úgy néz ki babát várunk. Jelenleg dolgozok fizikai munkát végzek emelgetek ugyhogy orvosi utasításra mellőznöm kell az emelgetést. Még nem akartam elmondani ilyen hamar mert még nincs szívhangja sem a kicsinek korai terhesség viszont hogy ne vetéljek el az emelgetéstől orvos tanácsára szóltam. Helyettesek voltak bent szóval nekik említettem meg. Előszőr nagy öröm. Majd másnap bunkó megjegyzések. Nehezükre esik segíteni elvárják h ezek utan is emelgessek. Beszólnak h miért nem védekezünk meg szegény gyerek . Egyébként anyám korabeliek ezek a nők még idősebbek is talán ,vannak gyerekeik. Ugy kezelnek mint egy idiótát mert fiatal vagyok. Meg mit anyáskodok hasonló bunkó megalázó beszólások. Már be sem akarok menni de még nem tartunk ott hogy ki irjon a doki tappenzre. De en mar nem birom felek nehogy a sok stressz miatt elvetélek. Én ezt nem bírom már egy napot sem bírok ki és még van egy pár nap a következő vizsgálatig ahol kiderül fejlődik e . Ha igen akkor ki ír ha nem akkor még rosszabb lesz .
2024. jan. 13. 16:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%

"Nehezükre esik segíteni elvárják h ezek utan is emelgessek"

Az a gond, hogy az egészhez rosszul állsz hozzá szerintem. Egyrészt igaza van annak, aki azt mondta, hogy simán betegállományba kellett volna menned (mondjuk megfázással), amíg nincs papírod a terhességről.

A másik, hogy te (ti, a férjeddel) nagyon örültök a babának, az teljesen normális. Viszont a kollégáid nem örülnek nagyon annak, hogy emiatt nekik kell elvégezniük a te munkádat is, az is teljesen normális. Te azt várod tőlük, hogy bár te ott vagy, ők dolgozzanak helyetted, és ennek még örüljenek is. Én is azt javaslom, menj el az orvoshoz, és kérd meg, hogy addig is írjon ki.

2024. jan. 13. 18:55
 12/17 A kérdező kommentje:
Szerintem meg egy kis empátia szorulhatna az emberekbe ilyen esetben. Hiába csak a kollégáim, nem kértem sokat csak ami nehéz és nem merem felemelni mert elvetélhetek miatta legalább annyira segítsenek. Nem én találtam ki és nem ugráltatni akartam senkit sem.
2024. jan. 13. 19:28
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen munkahelyed nem érdekli az egészséged, főleg nem ez a sz-rkupac. Ezt kezdésnek azonnal vésd a fejedbe.

Te nekik egy erőforrás vagy, egy lecserélhető elem. Ha elvesztenéd a gyereked, egyiket sem érdekelné, a te saját felelősséged vigyázni magadra. Emberek milliói halnak bele naponta a túlhajszolásba, túlórákba, stresszbe, az okádék munkahelyi körülményekbe.

Pár éve dolgoztam hasonló munkakörben. Sérvem lett, műteni kellett. Érdekelt szerinted bárkit is? Felőlük ott dögölhettem volna meg ahol voltam.

Ha dönteni kell hogy az életed/gyereked, vagy egy sz-ros munkahely, melyik szerinted a fontosabb? Kell a pénz, igen, de váltani mindig tudsz, új életet viszont nem fogsz kapni.

Beszélj a vezetőkkel hétfőn (ez legyen az első dolgod), hogy óvni akarod magad, nem akarsz komplikációkat. Az orvosoddal folyamatosan konzultálsz, a tanácsát megfogadod. Mondd, hogy szeretnél még dolgozni, találjatok olyan területet ahol be tudsz segíteni veszély nélkül.

Ez az egyik fele. Majd jön a másik, amit ugyanabban a beszélgetésben hozz fel: a kollégák beszólnak, leszólnak, nagy stressz alá helyeznek. Elmondod szépen hogy miket mondanak, mint pl. "minek csináltattatok gyereket?", vagy "mé' nem védekeztetek??". Szólhatsz, hogy ezeket szépen írásban foglalják össze, hogy legyen nyoma.

A munkahelyeden biztos jóban vagy emberekkel, velük is beszélj erről. Legyenek tanúk, akik alátámasztanak. Kérj tőlük tanácsot, hogy ők mit csinálnának, ne panaszkodj. Beszélj a pároddal is erről, hogy mi folyik bent.

Amikor legközelebb valamelyik sz-rházi mocsok beszól valami ilyet, ne engedd neki hogy tiporjon rajtad, mondd szépen vissza hogy semmi köze hozzátok. Állj ki magadért jobban, mert látják hogy lehet taposni rajtad, akkor még nagyobb vérszemet kapnak.

Erősen érdemes átgondolni meddig akarsz még bejárni (váltani már nincs sok értelme), és azon gondolkozni hogy visszatéréskor hova mennél majd dolgozni (én ezt a helyet biztos nem erőltetném).

2024. jan. 13. 19:51
 14/17 anonim ***** válasza:
37%

Azért álljunk meg, bejelented hogy terhes vagy, nem végezheted az eddigi munkádat, de azért másnap bemész és csodálkozol, hogy nem tetszik másoknak, hogy helyetted dolgoznak te meg fizut kapsz érte?

Értem én, hogy ma az egyszerű ember ott tart, hogy a gyerek gondolatára is kiváltságai vannak és minden körülötte forog. De azért ez túlzás. Ahogy előttem is írták. Ha olyan a helyzet, a doki kiír. Ha nem akkor nyomhatod a szokásos táppénzcsalást, amit az ország 90%-a csinál. Kiíratod magad valami kamu indokkal amíg nem adja írásba a dokid amit kell és kész. De az, hogy nem csak azt várod el, hogy helyetted dolgozzanak, de még jó pofát is vágjanak hozzá, az szerintem érthetően bicskanyitogató

2024. jan. 13. 20:21
 15/17 anonim ***** válasza:
55%

"...igaz nem nekem válaszoltál, de arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy az orvosa utasítására nem emelget a munkahelyén"

Amennyiben ez így van, akkor erről egy orvosi javaslatot mutatott be a munkaltatojanak.

2024. jan. 14. 05:33
 16/17 A kérdező kommentje:
Mint mondtam orvos javaslatára mondtam el mivel ő jelentette ki hogy ne emeljek. En mondtam neki hogy erre sajnos ebbe a munkakörbe nincs lehetőség. Erre ő kiállított egy papírt amin világosan látszik hogy fizikai könnyebbséget ír elő. Ezt meg mutattam és mondták hogy persze egyértelmű , majd ott hagynak hogy csináljam,emeljek. És mikor szóltam hogy nem emelek mert el lett mondva hogy nem lehet még én vagyok bunkó, mogorva meg mit idegeskedek. Minden mást megcsinálok ugyanúgy mint eddig is. Meg mellé kapom is a megalázó megjegyzéseket. És az a szép hogy ezt a közvetlen feletteseim csinálják.
2024. jan. 14. 06:29
 17/17 anonim ***** válasza:
64%

"És mikor szóltam hogy nem emelek mert el lett mondva hogy nem lehet"

"ezt a közvetlen feletteseim csinálják."

Várj, te azt mondtad a főnöködnek, hogy "el lett mondva, hogy nem lehet" - és még csodálkozol, hogy így viselkedik? Szerintem örülj, hogy még nem rúgott ki. Bocs, de ezt most tényleg nem értem, hogy gondoltad.

Hogy az orvos mit ír elő, az NEKED előírás, a főnöködnek a te nőgyógyászod nem írhat elő semmit. Megteheti, hogy nem foglalkozik vele. Sőt, mivel hivatalosan még nem vagy terhes, azt is megteheti, hogy kirúg, amiért nem dolgozol rendesen. Ha megállsz vele szemben, és közlöd, hogy "el lett mondva, hogy nem lehet", azzal nem éppen javítasz a helyzeteden.

2024. jan. 14. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!