Mondtam havernak hogy rosszul néz ki a word dolgozata, elmondtam h kell folyószöveget beállítani, hogy szúrja be a képeket, hogy kell tartalomjegyzéket csinálni erre a csávó valami ordenáré sítlusban elküldött a kva anyámban mondván neki nincs szü..?
Kérte, hogy segíts?
A kéretlen segítség, pláne ha valahogy úgy van tálalva, hogy "te hülye vagy, én meg okos", az nagyon bosszantó tud lenni.
Ha ő kérte, hogy segíts, akkor természetesen nem jogos, ha megharagszik. Ebben az esetben mondd neki azt, hogy máskor ne kérjen, mert nem fogsz segíteni.
Ismerek. Nem bírják a kritikát. Megsértődnek ha segíteni akarsz.
Anyukámmal volt hasonló eset, szintén szövegszerkesztés, nem volt rutinos, és jobb klikk másolás, jobb klikk beillesztés.... Mondtam neki hogy egyszerűbb, meg mit hogy lehet gyorsan, excelben számolni, stb., de lekiabálta a hajam, mert neki ez így jó, meg ő nem tud újat tanulni. Ehhez képest 5 év múlva ő hívott fel, hogy segítsek, hogy kell képernyőképet készíteni, és akkor megtanulta egyúttal a ctrC-V-t is. Döbbenet, akkor türelmesen állt hozzá. :D De voltak mással is hasonló dolgok, az ember segítene, aztán még ő van lehurrogva. :D Szerintem ez habitus kérdése, meg h épp milyen kedve van az illetőnek. Lehet h semmi baja veled, csak rajtad vezette le. Én ilyenkor mindenesetre hátralépek 2-t és vállat vonok, h akkor csináld ahogy akarod. Ha kell segítség, majd úgyis szólni fog, legalább tudja kihez fordulhat. :) Ne vedd magadra, mély levegő, talán később észbe kap és bocsánatot is kér, vagy valahogy kiengesztel amiért bunkó volt. De van az a helyzet ahol én sértődök meg a reakción, és onnantól várhatja, h segítek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!