Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális, hogy bezárva érzem...

Normális, hogy bezárva érzem magam a munkahelyemen?

Figyelt kérdés

Multinál dolgozok irodán, de annyira nem bírom ezt a bezártságot. Sokszor csak nézek ki az ablakon és azon gondolkozom, hogy elmegy mellettem az élet. Nyilván ilyenkor télen a hidegbe nem jók a kinti melók, de amúgy nyáron imádok kint lenni, sokkal szívesebben dolgozom. Félek váltani, mivel eddig tanulással töltöttem az időmet az egyetemen. 23 évesen nincs lehetőségem más szakmát szerezni már, viszont mindennap undorral megyek be dolgozni. Csak én vagyok ilyen beállítottságú? És mielőtt jönnének az olyan válaszok, hogy örüljek neki, hogy így dolgozhatok és ülhetek stb., azoknak elmondanám, hogy rengeteg másik munkakörben dolgoztam már. Voltam árufeltöltő, pultos, szemétszedő, pénztáros, eladó pultban, futár, de mindenhol sokkal gyorsabban eltelt az idő. Itt sokszor unatkozom és nem tud a felettesem se több munkát adni… Hiába kapok relatíve jó pénzt, nem vagyok boldog ebben a pozícióban, környezetben…

Valaki járt már hasonló cipőben?

2024. jan. 7. 23:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
54%
Igen, a munkahelyen elmegy melletted az élet.
2024. jan. 8. 16:16
 12/15 anonim ***** válasza:
84%

Nem mindenki bírja a fizikális elszigeteltséget.

Katonaként egy atombunkerben szolgáltam és nekem olyan a beállítottságom, hogy simán elvagyok végtelennek tűnő időszakokat is egy föld alatti objektumban, ha nem szenvedek semmiben hiányt. Volt azonban olyan társam, akinek minden baja volt, ha le kellett mennie a föld felszíne alá csak öt percre is. Azt mondta egyszer, hogy "Gyerekek! Én bármit elvállalok odafent, ami van munka, csak le ne kelljen mennem oda! Elhordom ezt a dombot is talicskán, de én nem akarok odalent lenni!"

Nagyjából így jött ki rajta a klausztrofóbia és a monotonitás tűrésének képtelensége, amelyek létezését nem vizsgálták azok, akik erre a helyre osztották be!

Javaslom, kezdj el tanulni valamilyen ismeretet munka mellett, amelynek megszerzését követően el tudsz menni innen, mert hosszútávon tönkreteszi az embert mentálisan, ha számára kedvezőtlen környezetben kénytelen dolgozni. A kulcs fogalom a nem kívánatos kényszer, amely felerősíti az undort, ill. tiltakozást, ellenállást! Javaslom, kezdj bele a váltás előkészületeibe minél hamarabb, mert az óra ketyeg, - minél tovább tart az előkészület, annál nagyobb kárt tesz benned pszichésen a kellemetlen élethelyzet és annál több idő kell majd ahhoz, hogy visszaálljon a lelki egyensúlyod!

2024. jan. 8. 16:31
 13/15 anonim ***** válasza:
54%
12# ezt javasolhatnád a dolgozó emberek 90%-ának is. Nagyjából ennyien csinálnának mást a munkahelyen való dekkolás helyett.
2024. jan. 8. 16:34
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem értem, mi lett neked attól jobb, hogy ilyen butaságot küldtél be. Annak tudom be, hogy olyan dologban próbáltál okoskodni, amiről fogalmad nincs.

Boldog Újévet neked is! :D

2024. jan. 8. 16:38
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is dolgoztam irodában, és sokszor volt, hogy a főnököm nem adott munkát. Ez a hely egyébként egy pince volt, rácsos ablakokkal, pókhálóval. Kb. mint egy börtön.
2024. jan. 9. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!