Mást is idegesítenek a munkahelyi rendezvények, csapatépítők?
Inkább lohasztónak találom őket, nem stresszelek rajtuk sokat.
Volt, hogy célzottan maradtam ki, pl. azokat hagytam ki ahol "csak ivás" a program.
Volt, hogy tudatosan elmentem mindegyikre.
Nem éreztem érdemi különbséget, ettől teljesen függetlenül tudtam/nem tudtam másokkal együtt dolgozni vagy rekesztettek/nem rekesztettek ki mondvacsinált okokkal.
A COVID alatti időszak is érdekes volt, amikor meg egyáltalán nem voltak ilyen események. Sokan erre is rástresszeltek, én ott sem éreztem a különbséget.
Amire tudok, mai napig elmegyek, de nem várok ezektől az eseményektől semmit, eltelik az idő, a hangadók hallgatják magukat egy pár óráig, nekik szól ez a műsor.
"Aktív" team buildingre mondjuk, paint ball meg ilyenek, nem mennék, annak semmi értelme.
Igen, - én sem szeretem ezeket.
Nagyon hosszú időbe és rengeteg energiámba került megértetnem a főnökeimmel, hogy ez számomra értelmetlen pazarlás kategóriát képviselő időtöltés.
Eljutottunk odáig, hogy az éves kínlódás közeledtével formálisan megkérdeznek, szeretnék-e részt venni ezen, - de mindannyian tudjuk előre a választ, senkit nem ér már meglepetés.
Úgy fest, megértették, hogy különböző mélységű konfliktusokat, nézeteltéréseket nem lehet rendezni azzal, hogy évente x alkalommal félholtra zabáljuk vagy/és isszuk magunkat - saját szabadidőnk és anyagi forrásaink rovására! De ha a cég kivenné ebből a részét, az sem változtatna semmit az elérhető eredményen, - tehát nincs érdemi jelentősége annak, hogy áll-e bármit is a cég vagy sem!
Munkaközösséget a közösen elvégzett munka kovácsolhat, semmi más!
Más típusú közösségre pedig nincs szükség egy munkahely hatékonyságához.
Aki abban lát fantáziát, hogy találkozgasson munkaidőn kívül kollégákkal, tegye, de ne várja el senki mástól, hogy az akarata ellenére vegyen részt ilyen találkozókon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!