Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mást is idegesítenek a munkahe...

Mást is idegesítenek a munkahelyi rendezvények, csapatépítők?

Figyelt kérdés
Munka után, munkaidőn kívül nem szeretek a munkahelyemmel foglalkozni. Utálom amikor ilyenekkel jönnek, ha meg nem akarok részt venni benne, kibeszélnek a hátam mögött. Utálom az ilyeneket, szeretek munka után hazamenni és a személyes dolgaimmal foglalkozni, nemhogy még csapatépítőre meg egyéb hasonló baromságokra járjak.
2023. dec. 12. 23:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
71%

Inkább lohasztónak találom őket, nem stresszelek rajtuk sokat.

Volt, hogy célzottan maradtam ki, pl. azokat hagytam ki ahol "csak ivás" a program.

Volt, hogy tudatosan elmentem mindegyikre.

Nem éreztem érdemi különbséget, ettől teljesen függetlenül tudtam/nem tudtam másokkal együtt dolgozni vagy rekesztettek/nem rekesztettek ki mondvacsinált okokkal.

A COVID alatti időszak is érdekes volt, amikor meg egyáltalán nem voltak ilyen események. Sokan erre is rástresszeltek, én ott sem éreztem a különbséget.

Amire tudok, mai napig elmegyek, de nem várok ezektől az eseményektől semmit, eltelik az idő, a hangadók hallgatják magukat egy pár óráig, nekik szól ez a műsor.

"Aktív" team buildingre mondjuk, paint ball meg ilyenek, nem mennék, annak semmi értelme.

2023. dec. 13. 08:58
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, - én sem szeretem ezeket.

Nagyon hosszú időbe és rengeteg energiámba került megértetnem a főnökeimmel, hogy ez számomra értelmetlen pazarlás kategóriát képviselő időtöltés.

Eljutottunk odáig, hogy az éves kínlódás közeledtével formálisan megkérdeznek, szeretnék-e részt venni ezen, - de mindannyian tudjuk előre a választ, senkit nem ér már meglepetés.

Úgy fest, megértették, hogy különböző mélységű konfliktusokat, nézeteltéréseket nem lehet rendezni azzal, hogy évente x alkalommal félholtra zabáljuk vagy/és isszuk magunkat - saját szabadidőnk és anyagi forrásaink rovására! De ha a cég kivenné ebből a részét, az sem változtatna semmit az elérhető eredményen, - tehát nincs érdemi jelentősége annak, hogy áll-e bármit is a cég vagy sem!

Munkaközösséget a közösen elvégzett munka kovácsolhat, semmi más!

Más típusú közösségre pedig nincs szükség egy munkahely hatékonyságához.

Aki abban lát fantáziát, hogy találkozgasson munkaidőn kívül kollégákkal, tegye, de ne várja el senki mástól, hogy az akarata ellenére vegyen részt ilyen találkozókon!

2023. dec. 13. 09:58
 13/27 anonim ***** válasza:
Annyival kiegészíteném a 12-est hogy vannak eszközei a kohézió erősítésének munkaidőn kívül is. Jellemzően ezek NEM a jópofa programok, eszem-iszomok hanem szakember által vezetett események, ahol pl. rejtett konfliktosokat, sérelmeket rendeznek a részt vevő felek. Ez komoly előkészítést igényel, a költségei is magasak, az elért eredményeket meg egy pillanat alatt le lehet nullázni egy balul elsült csapatépítővel vagy más, amatőr programmal. Ha nincs a cégnek pénze profi eszközökre, akkor bízza a dolgozóra, hogy ő milyen eszközöket használ. Például kezdeményez egy beszélgetést, akár munkaidőn kívül, a kollégájával. Ennél jobb "építő" eszköz nincs. Csakhogy ezt nem tudják kontrollálni, a magánbeszélgetéseken nincs ott a team leader. Azt is el tudom képzelni hogy megelőző csapásként, épp a kohézió kialakulása ellen vetik be a rossz csapatépítőket. Akinek ott elveszik a kedvét az egésztől, annak már nincs kedve munkaidőn kívül szervezkedni, kollégakkal találkozgatni, sőt, kommunikálni se.
2023. dec. 13. 10:45
 14/27 Metionin ***** válasza:
100%
Nem, nekem semmi bajom velük, a csapatépítők tök jók szoktak lenni, mindig egy csomót röhögünk, de mentünk már hétvégén túrázni is a kollégákkal úgy, hogy direkt csak a szűk csapat tehát a vezetőség nem is tudta. Bár nálunk a csapatépítős programot is mi szavazzuk meg és nem a piálásról szól, hanem mindig valami élmény cucc pl. szabadulószoba, lézerharc, paintball meg ilyenek.
2023. dec. 13. 11:06
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen más szabad elhatározásból, közös akaratból megvalósítani egy ilyen összejövetelt és teljesen már parancsra! Az utóbbi nem jut el a munkáltatók agyáig!
2023. dec. 13. 11:10
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
A #14 által említett programokra tök szívesen mennék, már csak kikapcsolódás céljából is, meg ott el tudom képzelni hogy ténylegesen összekovácsolódik a csapat, és születnek közös emlékek. Meg ezek olyan programok amiket alapból élvezek. De sok helyen meg ezekhez a céges vacsorákhoz ragaszkodnak, ahol jóformán zabálunk (mert egy tányér kajával letudni bunkóság, mikor ott van 5 féle, meg 5 tálca sütemény), leisszuk magunkat, és sztorikat meg vicceket mesélünk, amiknek minősége az alkohol mennyiségével fordított arányosságban csökken. Nekem ez nem program, csak szenvedés, céges környezetben ugyanúgy, ahogy rokonokkal, párom szüleivel, meg akárhol máshol is az. A másik a csapatépítő játékok, ehhez általában hívnak "szakembert" aki foglalkozást tart. Na az ilyenek nekem a halálom. Csapatversenyes zsákfutás meg hasonlók. Szerintem az ilyenekkel csak égeti magát az ember, álmaim munkahelyéről is felmondanék, ha ez lenne ott a szokás...
2023. dec. 13. 11:18
 17/27 Metionin ***** válasza:
100%
16. Uh, ez valóban szar, ilyenekre én se mennék. Mi is eszünk a program után de mivel a cég fizeti, mindig megszavazunk valami olyat, ahol még senki nem evett és kipróbáljuk. Legutóbb elmentünk egy olyan pizzázóba, ahol mindenféle érdekes pizzát lehetett enni, a legfurábbakból kértünk hogy ne legyen 2 egyforma és mindenki meg tudta kóstolni mindet. De az ilyen erőltetett céges vacsora, na attól herótom van.
2023. dec. 13. 11:24
 18/27 anonim ***** válasza:
76%
Gyűlölöm ezeket a kötelező jópofizásokat.
2023. dec. 13. 13:39
 19/27 anonim ***** válasza:
76%
Agyfszt kapnék tőle. Szerencsére már 20 éve szabadúszó vagyok.
2023. dec. 13. 13:51
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ezek általában 6-8 órás, munkaidőn kívüli programok, amik jóformán csak egy vacsorát meg piálást takarnak beszélgetésekkel. A nagydumás, pia minden mennyiségben típusú emberek bírják, de én alapból introvertáltabb vagyok, és őszintén teljesen elunom magam a végére. Pláne, hogy általában utazni is kell oda-vissza, így elég sok időt elvesz az egész. Jobban örülnék valami valódi programnak, nem mindig a szokásos dumálunk és piálunk eseménynek. Ennek ellenére évi néhányszor kibírom, mert amúgy jó munkahely és a kollégák is rendesek.
2023. dec. 13. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!