Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha táppénzen vagyok akkor be...

Ha táppénzen vagyok akkor be sem tehetem a lábam egy szupermarketbe?

Figyelt kérdés
pl Tesco, Lidl, Aldi

2023. dec. 11. 15:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk azt csinálsz kb amit akarsz, míg táppénzen vagy, mióta a főnök idióta lánya táppénz alatt ment nyaralni és szét shitpostolta a céges csopit a képeivel. 😂
2023. dec. 11. 21:14
 12/26 anonim ***** válasza:
24%
Lol én simán megyek mindenhova ilyenkor is, életemben nem hallottam még olyat, hogy nem mehetek el otthonról 😂 senki nem fogja megtudni mit csinálsz
2023. dec. 11. 21:17
 13/26 anonim ***** válasza:
79%
#8 mert a kijárási idő nem a bevásárlásra vonatkozik.
2023. dec. 11. 21:39
 14/26 anonim ***** válasza:
95%
13: Az igenis meg van szabva, hogy milyen célból hagyhatod el a lakást. Nem mehetsz el például moziba vagy kocsmázni. És betegség alatt mégis mi más célból mozdulnál ki, mint a bevásárlás vagy gyógyszerek kiváltása?🤔
2023. dec. 11. 21:47
 15/26 anonim ***** válasza:
96%

Hát elég hülyén hangzik, tegyük fel, egyedül élek, és megbetegszem, ki a bánat fog nekem bevásárolni?

A másik meg, hogy tegyük fel, összeszedek egy influenzát, és mondjuk nem vagyok az a típus, aki 37.5-nél már papot hív, meg nem kívánok feküdni a kis köhögésemmel meg orrfolyásommal, de kiíratom magam, mert nem szeretném lefertőzni az egész irodát. Ebben az esetben gáz, ha mondjuk este elmegyek sétálni? Nem véletlenül hívják egészségügyi sétának. Nálam a covid legnehezebb része nem a tünetek voltak, hanem, hogy napokon át nem hagyhattam el a lakást. Nekem még náthának is enyhe volt, értem, hogy másokra nézve meg esetleg veszélyes, de könyörgöm, hajnal egykor kimegyek a szokásos futásomra, a szokásos útvonalon, ahol soha nem jár akkor senki más, kinek ártottam volna, kit fertőztem volna meg, a fát vagy a közkukát?!

Ja, és ha gyereked van, azt akkor is elviszed az oviba, meg kiviszed délután levegőzni, ha beteg vagy, a kutyád is leviszed szarni, vagy átmozgatni, akkor is, ha beteg vagy.

2023. dec. 12. 00:07
 16/26 anonim ***** válasza:
81%

"Ebben az esetben azonban javasolt megőrizni a számlát, amely bizonyítékként szolgál."

Ha nem kérsz külön, nyugtát adnak, nem számlát, a különbség, hogy a számlán rajta a neved. Nyugta semmit nem bizonyít, felmarkolhatod, amit más otthagyott.

2023. dec. 12. 03:27
 17/26 anonim ***** válasza:
92%
Én ezért szoktam a szomszéd városba menni bevásárolni. Ott nincs ismerős, nincs pletyka. Amúgy miért ne mehetnél ki? A törvény olyat nem ír elő, hogy otthon KELL meggyògyulnod/vagyis a bejelentett lakcímeden/. Nekem is a bejelentett lakcímem az ország másik végén van. Múltkor beteg lettem, itt maradtam, nem mentem haza, nem bírtam. Na, meg persze ki kell menni bevásárolni, enni kell, van mikor vissza kell menni orvoshoz, gyógyszertárba is el kell menni általában, jót tesz egy kis séta is, stb. A betegség nem azt jelenti, hogy 24-ben fetrengsz, azért jó esetben tudsz kòricálni, és kell is.
2023. dec. 12. 04:34
 18/26 anonim ***** válasza:
80%
17: De ha valami olyat csinálsz, ami az állítólagos betegséggel összeegyeztethetetlen, és ez a főnök tudomására jut, akkor kirúghat. Valaki mesélte itt egy másik kérdésnél, hogy egy kollégája lumbágóval jelentett beteget, ami ugye több hét, mire rendbe jön. A főnöke a strandon meglátta őt csúszdázni, nem kellett már visszamennie dolgozni,
2023. dec. 12. 07:19
 19/26 anonim ***** válasza:
91%
Gyógyszertár, orvosi kezelés, további vizsgálatok, élelmiszer vásárlás.
2023. dec. 13. 22:41
 20/26 anonim ***** válasza:
91%

Emlekszem, mikor iskolabol logasert bekoptek iskolatarsak, mert lattak a boltban. 39 fokos lazam volt, anyukam dolgozott, orvostol jovet, aki kiirt tovabb, patikaba mentem es valami kajaert, amit kivanok is. Elotte es utana fekudtem, aludtam, szenvedtem.

Nem volt valasz a kerdesedre, bocsanat, csak az eletben igy nez ki a sztori.

2023. dec. 14. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!