Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem engem léptettek elő,...

Nem engem léptettek elő, pedig sokkal jobban teljesítettem. Hogyan dolgozzam fel? Munkahely váltás szükséges?

Figyelt kérdés

A cégnél megüresedett egy pozíció, amire ketten vagyunk alkalmasak a kollégámmal. Én úgy gondoltam, hogy sokkal esélyesebb vagyok a feljebb jutásra, mert sokkal régebben dolgozom itt, hatékonyabban, precízebben csinálom a munkámat, fiatalabb vagyok. Tegnap bejött a főnök és közölte, hogy a kollégám kerül abba a pozícióba. Gondolkodtam rajta egész nap és hát kiderült, hogy ő sokkal több mindenkivel jóba van fentebb, mint én. Bár pletyka, de aki feljebb vitte, vagy aki elintézte, elvileg le is feküdt vele. Az önbizalma tegnap egy pillanat alatt összetört, mikor hazaértem csak sírni tudtam, mert nagyon keményen dolgoztam azért, hogy feljebb menjek. Nagyot csalódtam a munkahelyen az emberekben és teljesen megundorodtam az egész cégtől. Ma is beszéltem egyik kollégával, hogy szerinte van amiben bármibe is jobb nálam az az ember, aki feljebb megy? Mondta, hogy egy indokot se tudna mondani. Tegnap este egész nap magamba kerestem a hibát, hogy vajon én rontottam el valamit? Vagy a személyiségemmek van valami gond? Annyira megharagudtam a lz egész cégre, hogy legszívesebben ott hagynám az egészet. Ti mit gondoltok? Érdemes lenne felmondani? Vagy érdemes beletörődni és majd lenyugszom valamikor?

A válaszokat előre is köszönöm.

2023. dec. 9. 12:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%

Azt is lesni kell, hogy csak a jelenlegi pozícióban vagy jobb-e, vagy abban ő lenne-e a jobb.

Másfelől, hogy ne legyek álszent, ha nincs túl nagy különbség köztetek, én is azt választanám, akit mellette még dughatok is rendszeresen. Ez egy extra szolgáltatása, amit ingyen nyújt.

Megvethetsz, hisztizhetsz, akkor is így működik a világ. Te is megvesztegethetted volna, hogy a plusz jövedelmed felét odaadod neki zsebbe, akkor lehet, hogy jobban mérlegel.

2023. dec. 9. 19:47
 12/20 anonim ***** válasza:
#11, ja, ez esetben biztos marhára megérte volna az előléptetés. Valószínűleg csak néhány tízezer forintot jelentett volna a két fizetés közti különbségnek a fele.
2023. dec. 9. 20:49
 13/20 anonim ***** válasza:

#9:

"Ellenben pletykálkodni sem kellene."

Szóval, azt írtad, hogy a kérdező pletykás (hiába vannak elég egyértelmű, a viszonyra utaló jelek, amiket nem csak ő vett észre a cégnél). Ezért sz ar ember.

2023. dec. 9. 21:09
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
#13: Gyakorlatilag semmi konkrét bizonyíték, csak sejtés, hogy viszonyuk van. Pont azt mondom, hogy erre a szintre nem kell lemenni. És nem csak azért, mert hírbehozzák konkrétan azt a két embert, hanem aki ilyen mentalitású, viselkedésű azt nem igazán fogják kiemelni, mert megbízhatatlan. De teljesen mindegy, annyit írtam, hogy ne pletykáljon, te meg hozzáköltötted, hogy sz/r ember.
2023. dec. 9. 22:09
 15/20 anonim ***** válasza:
67%

Fú, nagyon megértelek kérdező. A mai világban semmit nem számít a szorgalom meg a szaktudás. Csakis a jó kapcsolatok. Minnél magasabb egy pozi, annál inkább így van.

Sürgősen hagyd ott ezt a munkát. Az új helyeden meg ne strapáld magad annyira. Nem éri meg.

2023. dec. 10. 07:50
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem akarom bizonygwtni, higy tényleg van-e köztük valami, vagy nincs. Körülbelül 99%, hogy van köztük valami. Többen mondták, ho gy én alkalmasabb lennék és sokan kiakadtak, hogy őt választották. Tudták, hogy én is arra a pozícióra pályázom. Sajnos vagy nem sajnos, de én nem tudok odamenni puncsolni a főnökökhöz, inkább a munkám alapján határozzanak meg, ne pedig azt nézzék, higy mennyire hosszú a nyelvem. Ha egy jó dolog van ebben az az, hogy ember maradtam ilyen szituációkban is.
2023. dec. 10. 14:31
 17/20 anonim ***** válasza:

Korábbi munkahelyemen volt egy csajszi,aki tényleg a legjobb volt köztünk. Amellett, hogy több, mint jól dolgozott, rengeteget segített a többi kollégának, bárkit betanított,igazi közösségi ember volt. Minden egyes feljebb lépési lehetőséget megpróbált,de sosem sikerült neki. Az tette be a kaput, mikor a jóval kevesebb ideje ott dolgozó, nála kevésbé hatékony, precíz emberke kapta az előléptetést,aki tudta,kivel kell jóban lenni. Ezzel a lendülettel el is ment a csajszi, mi meg többen követtük a példáját 😁 mondjuk nem konkrétan az ő esete miatt, amúgy sem volt jó a hely. De ez a mi szemünk is szúrta rendesen.

A te esetedben kérdező lehet érdemes lenne úgy megközelíteni a főnököt vagy aki ezekért felelős, hogy beszélgetni szeretnél a teljesítményedről, miben tudnál fejlődni, honnan hová tudsz eljutni. Lehet van valami,ami hiányzik belőled - de az is lehet, hogy a munkatársad tényleg egyszerűen jobban el tudja adni magát. Egy ilyen beszélgetés kezdeményezése teljesen rendben van, néha időnként az ember szereti tudni,mik a lehetőségei, hogy látják őt a "nagyok". Sajnos abban is van igazság, hogy legyél" látható ".

2023. dec. 12. 08:18
 18/20 anonim ***** válasza:
55%

#16: Ezek szerint nem is jelezted, hogy szeretnéd a pozíciót, csak vártad, hátha neked adják?

Innentől kezdve tényleg nincs min agonizálni

2023. dec. 12. 09:46
 19/20 anonim ***** válasza:
Amúgy az is teljesen természetes, hogy a protekció működik. Simán lehet, hogy összejött valakivel, még csak nem is konkrétan az pozíció miatt, nem eladta magát, hanem úgy alakult. - Nem tudhatjuk, és ilyen az élet. A protekció persze nem szép dolog, de tedd a szívedre a kezed, hogy ha úgy alakulna, te nem fogadnál el egy állást, egy előnyösebb pozíciót, ha csak szólnod kéne, vagy annyit se.
2023. dec. 12. 09:49
 20/20 anonim ***** válasza:
48%
Van abban valami,amit a #18 mond, hogy sajnos az előléptetés nem csak úgy jön, hogy "jaj a Panni nagyon ügyes!" - bármennyire távol áll tőled, de neked is a tudtukra kell adni, hogy hahó srácok, itt vagyok, ezt tettem le az asztalra, szeretnék a következő szintre lépni stb. Ez még nem S*ggnyalás meg puncsolás.
2023. dec. 12. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!