Az emberek elég nagy része miért ilyen felfogású?
Figyelt kérdés
Például, ha valakit előléptetnek, vagy elér valami nagyobb célt, akkor nem örülnek neki, mert esetleg eszébe jut a saját élete, hogy hol tart és nem ért el még semmit az életben. De aztán meg eszébe jut, hogy vannak nála rosszabb helyzetben és ezzel vígasztalja magát.2023. dec. 4. 03:58
1/10 anonim válasza:
Mert az előléptetés meg az anyagi javakhoz való nagyobb hozzáférés nem az igazi boldogságot jelenti, csupán a pilanatnyi boldogság illúzióját kelti. Az van a mai kapitalista világban az emberbe nevelve, hogy attól lesz boldog, pedig a valóság nem ez. Bár nem nevezném magam buddhistának, de számomra az adja a legpontosabb választ az ilyen jellegű kérdésekre.
2/10 anonim válasza:
Így lehet túlélni ebben a társadalmi/gazdasági berendezkedésben.
3/10 anonim válasza:
Sajna a legtöbbször azt tapasztaltam, hogy nem azt léptetik elő, aki valóban jól dolgozik. Hanem azt aki csontig benyal és áttapos másokon.
4/10 anonim válasza:
Irigyseg! Vegtelenul irigyek az emberek...
5/10 anonim válasza:
Pénz csak boldogít, de nem tesz boldoggá .
6/10 anonim válasza:
Az emberek nagy resze Magyarorszagon ilyen. En sem tudom, miert. Van összahasonlitasi alapom, civilizalt orszagokban nem ilyenek, ahogy abrazolod öket. Nyugat-Europaban elek evtizedek ota.
7/10 anonim válasza:
Az előléptetés általában nem éri meg, sokkkal több melót vagy felelősséget kapsz a nyakadba, nem sokkal több pénzért. Jobban megéri munkahelyet váltani.
8/10 anonim válasza:
Ha egy baráttal, rokonnal történik ilyen örülök neki, büszke vagyok rájuk, idegenek nem különösebben érdekelnek.
10/10 anonim válasza:
Mert az emberek irigyek, tisztelet a kivételnek. Tipikus dögöljön meg a szomszéd tehene gondolkodás. Abba nem gondolnak bele, hogy minél több ember él jól, vagy jobban, annál magasabb lesz az átlag életszínvonal, akkor már a következő generációnak jobb lesz, kisebb eséllyel fog szart elvállalni, és így háttérbe lehet szorítani az olyan munkákat, mint amit az irigykedők is csinálnak többnyire pl. 12-16 órából 8 bejelentve, fizetés fele borítékba, úgy bánnak velük mint a kutyával, stb. Magyarán a világnak az jó rövid-és hoszútávon is, ha minél több embernek jó, de addig el kell jutni fejben, hogy ne ragadjunk ott le, hogy "mé legyen jó másnak ha nekem szar".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!