Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Titeket elbúcsúztattak vagy...

Titeket elbúcsúztattak vagy megköszönték a munkátokat amikor elmentetek egy munkahelyről?

Figyelt kérdés

Eddig két munkahelyet hagytam ott, mind a két helyen több évig dolgoztam. Jól kijöttem a kollégákkal, a munkámat is úgy érzem,hogy lelkiismeretesen csináltam.

Miután viszont felmondtam néhány kollégám ellenségesen kezdett velem viselkedni.

Majd amikor eljött az utolsó nap, meg sem köszönték a munkámat.

Szeretném megkérdezni, hogy nektek mi a tapasztalatotok?

Lehet, hogy én várok el túl sokat és nem szokás akár csak szóban, de megköszönni a munkát? Valamint nektek is volt már olyan, hogy egy két kollégával jó volt a viszonyotok, viszont felmondás után ellenségesen kezdtek viselkedni?

2023. nov. 30. 18:13
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Igen.
2023. nov. 30. 18:24
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Általában biztonsági őrök gyűrűjében kikísérnek.

Olyan helyeken dolgozom ahol ez a szokás.

Egyszer a legjobb haverom kísért ki mert épp ugyanott dolgoztunk, hogy 5 év után mégse úgy dobjanak ki mint macskát sz.rni de látótávolságra követtek a secusok.

2023. nov. 30. 19:30
 3/10 anonim ***** válasza:
86%

Mindenhol elköszöntek tőlem. Igaz, nem sok munkahelyem volt eddig.

Kérdező, nem lehet, hogy azért haragszanak rád, mert nem kaptak utánad embert? Pluszmunkájuk lett a felmondásoddal?

2023. nov. 30. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

1. Munkahelyen létszámeépítés volt, nekem is el kellett jönni, igen, megköszönték a munkánkat, pénzbeli jutalommal is.

2. Helyen szintén megköszönték, nem sokkal, de egy bonbonnal, meg szóban, jól esett.

3.-4. helyen én jöttem el, ott nem.

5. Helyről szülni mentem 3 év után, ott a szülési szabadságra jövet kaptam ajándékokat, majd nem mentem oda vissza költözés miatt, akkor már csak beszélgettünk egyet a végén, meg papíroztunk, de semmi más. Mondjuk 3 év otthonlét után nem is vártam, hogy megköszönjék a másik 3 év munkát. A többi kolléga várt volna vissza örömmel, rendesen lehangolódtak, hogy nem megyek. Ez azért sokat jelentett nekem.

2023. nov. 30. 20:29
 5/10 anonim ***** válasza:
69%

Pár helyen igen. Búcsúztató? Ahhoz nem voltam elég családias, munkahelyhez úgy álltam hozzá, hogy ez egy érdekbarátság a munkáltató, a munkahely és köztem. Elég sz.r hozzáállás, de a tényeket kell nézni, az erőltetett bizalmaskodás nem az erősségem introvertáltként. (Emiatt nem irigylem a vezetőket és igazgatókat, képzeld csak magad bele az ő helyzetükbe, ha százakat vagy ezreket kell terelgetni.)

És túl sokszor játszották már el a bizalmam.

"Miután viszont felmondtam néhány kollégám ellenségesen kezdett velem viselkedni."

Ehhez jobb ha hozzászoksz, árulásnak veszik. Jobb csak azoknak elmondani, akik számítanak neked valamennyire, mert a felmondási időd erről fog szólni. Persze nem minden munkahely ilyen, de a legtöbbje igen. Onnantól kezdve le vagy sz@rva, úgyis mész.

Az iskolás "barátaidból" mennyi maradt meg? Na ugye. Már nincs haszna senkinek sem továbbra is kapcsolatot tartani veled, ha egy ideig mégis, idővel úgyis lekopnak vagy lekopnának ezek a kapcsolatok, és ezt jól tudják ők is. Ami maradandó és állandó, az a családod otthon.

Talán 2-3 olyan volt, hogy búcsú féle, elköszöntek, mert kedveltek. Szerették volna ha maradok. Pár ember hiányzik, hiányozni fog mindig is valamennyire, de az élet megy tovább. Úgy gondolom, hogy helyesen döntöttem, és most talán jó helyen vagyok, talán megvan a 2. otthon 🤔, idővel kiderül. Nyugalmat szeretnék végre.

2023. nov. 30. 20:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Eddig mindenhol kulturáltan viselkedtek, rá voltak utalva a munkámra az utolsó pillanatig, pl. a legutóbbi helyen én tanítottam be az utódomat. A fagyos légkör persze megvolt, igazából már az első látványos konfliktustól kezdve a górémmal (végül emiatt jöttem el), leges-legutolsó napomon pedig a górém felettese volt az egyetlen aki normálisan viselkedett velem, beszélgettünk, meghívott ebedelni stb. A góré és a csicskái csak hadováltak, zavartan viselkedtek, látszott rajtuk a küszködés.
2023. dec. 1. 06:37
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!😊

3-as válaszoló, kaptak utánam embert mind a két helyen, be is tanítottam az utódaimat.

Talán az lehet a válasz amit az 5-ös írt. Ők valószínüleg érdekbarátságként tekintettek a kapcsolatunkra. Én meg naivan azt hittem, hogy tényleg érdeklem őket.

2023. dec. 1. 06:40
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Határozott idejű munkahelyeim voltak eddig, de csak a legutolsó helyen kaptam egy cserepes növényt búcsúzóul.
2023. dec. 1. 12:19
 9/10 anonim ***** válasza:

1. hely: Semmi különös, elköszöntünk egymástól 1,5 év után, aztán kész.

2. hely: Mivel pereltem a munkáltatóm, gondolhatod, hogy nem kaptam cserepes virágot tőlük az utolsó napon még 27 év után sem.

3. hely: Még itt dolgozom, de az eddigiekből azt szűrtem le, hogy kapok majd búcsúajándékot a kollégáktól. A többség kedvel, és hiányolnak, ha hosszabb ideig szabadságon vagyok. Persze a vége még odébb van, addig sok minden változhat.

2023. dec. 3. 11:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Több helyen dolgoztam már, volt, ahol baráti viszonyban voltam többekkel is. De csak egy helyen búcsúztattak el, mert csak ott volt szokás. Na de ott nagyon jó volt, teljesen személyre szabott ajándékokat kaptam, tényleg ismertek, kitettek magukért. Ott 15 hónapot dolgoztam. A többi helyen leginkább le se szartak engem :D
2023. dec. 19. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!